Champions League-voetbal onzeker voor Juve: "Verschrikkelijk"

25 april 2021, 20:05

Jarenlang ging de landstitel in Italië naar Juventus, maar dit seizoen gaat De Oude Dame zeer waarschijnlijk naast de Scudetto grijpen. Sterker nog: het moet na de 1-1 remise tegen Fiorentina serieus vrezen voor het mislopen van Champions League-voetbal. Trainer Andrea Pirlo beseft dat het de verkeerde kant op gaat met zijn ploeg.

Juventus staat derde en weet dat Atalanta (één punt minder) en Napoli (drie punten minder) in de nek hijgen. Die teams komen deze speelronde nog in actie en kunnen Juventus dus uit de topvier gaan werken. Juventus moet bij de eerste vier eindigen om een ticket voor dat toernooi te grijpen. Zodoende hakte de 1-1 remise er zondag hard in. "We beleefden een verschrikkelijke eerste helft", was Pirlo na afloop eerlijk bij Sky Sport Italia. "We hadden juist een goed optreden nodig in de race om de Champions League-plaatsen."

Pirlo was ook kritisch op zichzelf en zijn tactische keuzes. "Nadat Danilo zaterdag geblesseerd raakte, koos ik ervoor om met drie centrale verdedigers te gaan spelen. Het werkte niet, en dus gooide ik er met Alvaro Morata halverwege een spits bij. Ik moet concluderen dat het niet uitpakte zoals ik wilde. We moeten zorgen dat we van iedere wedstrijd die we spelen, leren."

De vraag is of Pirlo volgend seizoen ook voor de groep staat in Turijn, nu het seizoen zo teleurstellend verloopt. De club ging er ook vroegtijdig uit in de Champions League. "Ik ben niet blij met hoe ik presteer, ten opzichte van de verwachtingen die ik er bij had. Datzelfde geldt voor de club, denk ik", zegt de 41-jarige trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen