Oud-international Roy gaat veel te ver met De Jonge-vergelijking

6 mei 2021, 12:24

Bryan Roy heeft zich flink laten gaan op het sociale medium Instagram. De 32-voudig international van Nederland is duidelijk een zogenoemde 'coronawappie' en trekt de ernst van het virus al langer openlijk flink in twijfel. Dat is uiteraard niet verboden, maar ditmaal ging hij op het sociale medium echter ver over de schreef door een misplaatste vergelijking.

In de desbetreffende post op Instagram (zie onder) vergelijkt hij Hugo de Jonge, de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met een oorlogsmisdadiger, van wie dat zeker in deze dagen verre van normaal is. De oud-international schrijft bovendien op de plaat: 'Vaccinazi macht frei', wat eveneens met een behoorlijk ernstige oorlogsvergelijking is gedaan. 

In het bijschrift valt te lezen dat de oud-speler van onder andere Ajax en NAC Breda heel duidelijk tegen vaccineren is. 'Neem die spuit niet. De absolute top van deze wereld heeft schijt aan ons. Doe het niet. Ze spuiten u de dood in. We moeten naar 500 miljoen wereldwijd weet u nog', schrijft hij in de tekst. Daarvoor haalt hij enkele godsdienstige uitingen aan, wat de verklaring kan zijn voor zijn gedachtegoed. 

In de voetbalwereld zijn er uiteraard meer spelers en oud-spelers die een afwijkende mening hebben over het coronavirus, maar deze actie van criticaster Roy is buiten alle proporties en de vergelijkende post van De Jonge, uitgerekend in deze week waarin de oorlog wordt herdacht, valt geenszins goed te praten. Van hem is het echter wel al langer bekend dat hij zijn sterke mening over het coronavirus verkondigt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen