EK laatste kunstje van Stuivenberg bij Wales: focus op Arsenal

26 juli 2021, 19:09

Albert Stuivenberg maakt niet langer deel uit van de technische staf van Wales. De Nederlander combineerde die werkzaamheden met een soortgelijke functie bij Arsenal, maar gaat zich nu volledig op laatstgenoemde functie richten. Zijn vertrek werd maandagavond wereldkundig gemaakt.

"Het is een eer geweest om onderdeel uit te maken van de staf van Wales", vertelde Stuivenberg op de website van de Football Association of Wales. "Het is een enerverende periode geweest, waarin ik zowel op als buiten het veld veel heb geleerd. Ik wil alle spelers bedanken voor hun harde werk, evenals de geweldige, gepassioneerde supporters."

De voorzitter van de Welshe voetbalbond, Kieran O'Conner, was Stuivenberg dankbaar voor zijn jaren bij het land.  "De bond wenst Albert veel geluk bij Arsenal en is dankbaar voor de toewijding en het harde werk dat hij de afgelopen vier jaar in het nationale team heeft gestopt."

Stuivenberg werd in 2017 bij Wales aangesteld door bondscoach Ryan Giggs. De twee kende elkaar van een eerdere periode bij Manchester United. Door de schorsing van Giggs stond Stuivenberg samen met de andere assistent Robert Page aan het roer tijdens het afgelopen EK. Wales overleefde daar de groepsfase, maar werd in de achtste finale pijnlijk uitgeschakeld door Denemarken (4-0). 

In 2019 begon Stuivenberg aan zijn functie bij Arsenal, waar hij assistent is van Mikel Arteta. Eerder was hij werkzaam in onder meer de jeugdopleiding van Feyenoord, Oranje Onder 17 en Oranje Onder 21. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen