Italiaanse journalist: KNVB gooide lijntje uit naar Conte

20 juli 2021, 23:00

De KNVB heeft Antonio Conte gepolst voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, zo claimt de Italiaanse journalist Maurizio Pistocchi. De 51-jarige oefenmeester stond er echter niet voor open om de opvolger van Frank de Boer te worden, daar hij als clubtrainer aan de slag wil.

Het gerucht dat door de Pistocchi de wereld in wordt geslingerd, moet met een korreltje zout worden genomen. Hoewel een buitenlandse bondscoach niet werd uitgesloten door directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma, lijkt Louis van Gaal vanaf het eerste moment de topkandidaat te zijn geweest om De Boer op te volgen.

Eerder op de avond maakte de NOS bekend dat de onderhandelingen tussen Van Gaal en de KNVB zich in een afrondende fase bevinden. Het ligt in de lijn der verwachting dat de terugkeer van de 69-jarige trainer binnenkort wereldkundig wordt gemaakt. Danny Blind en Henk Fraser moeten de assistenten van Van Gaal worden.

Fraser bevestigde tegenover De Telegraaf dat hij in beeld is om assistent-bondscoach te worden. "We zitten momenteel nog in de aftastfase. En volgens mij pas ik in het profiel, als gekleurde trainer. Of dat vreemd klinkt? Ach, iedereen weet dat ik totaal niet in dat soort termen denk. Het zal een combinatie zijn van factoren", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen