Feyenoord grijpt duidelijk in na waarschuwing De Jonge

20 augustus 2021, 18:55

Feyenoord heeft vrijdag een oproep gedaan aan de eigen aanhang om zich komend weekend tegen Go Ahead Eagles strikt aan de coronaregels te houden in het stadion. De club heeft zelf ook een ander beleid ingevoerd en gaat de aanwezige supporters beter verdelen. Dat komt allemaal na een duidelijke oproep van Hugo de Jonge.

De demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deed een oproep aan de voetballerij, waaruit duidelijk werd dat de regels beter nageleefd moeten worden. Anders was er een kans dat er vanaf komende week ingegrepen zou worden en er minder dan de tweederde bezetting toegestaan was in de stadions. Feyenoord is een van de clubs waar veel kritiek op was, ook vanwege het eigen beleid in De Kuip. Ook sc Heerenveen kwam met dezelfde oproep na de woorden van De Jonge. 

De Rotterdammers hadden tot dusver enkele vakken helemaal gesloten, waardoor de overige fans alsnog dicht op elkaar zaten op de plekken die wel open waren. 'Verder zijn bij de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles alle vakken weer geopend en in gebruik. Seizoenkaarthouders hebben automatisch toegang tot dit eerste thuisduel in het nieuwe Eredivisie-seizoen', laat de club weten. In de eerdere Europese thuisduels kon Feyenoord nog niet alle vakken open doen, naar eigen zeggen vanwege een tekort aan stewards. Dat zal tijdens de eerste wedstrijd in de Eredivisie in De Kuip dus beter voor elkaar zijn bij de Stadionclub.

Lees ook: De Jonge waarschuwt fans in stadions en dreigt met maatregelen

Ook de fans wordt opgeroepen om zich goed te gedragen. 'Feyenoord vraagt supporters met klem om zich zondag te houden aan de coronamaatregelen en te blijven zitten op hun vaste plek in De Kuip. Terug naar de situatie zonder of met minder publiek is voor niemand wenselijk, maar wel een scenario dat dreigt als op onjuiste wijze wordt omgegaan met de uitzonderingspositie die het betaald voetbal momenteel nog heeft', valt in een statement van de Rotterdammers te lezen. Alle bezoekers in de Nederlandse stadions moeten in bezit zijn van een coronatoegangsbewijs. Daarnaast zijn staanplaatsen verboden en moet formeel iedereen op zijn eigen plek blijven zitten. Met name dat laatste was in de praktijk moeilijk haalbaar voor de Rotterdamse achterban.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen