Hatzidiakos blikt terug op 'lelijke' tackle Berghuis: "Pure frustratie"

15 augustus 2021, 16:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pantelis Hatzidiakos keerde zaterdagmiddag eindelijk weer terug in de wedstrijdselectie van AZ Alkmaar. Tegen RKC maakte de verdediger weliswaar geen minuten, maar voor het eerst sinds begin maart was hij weer van de partij. De Griek werd de afgelopen seizoenen geteisterd door blessures en blikte in een interview in het Noordhollands Dagblad terug op een gevoelig moment met Steven Berghuis.

Hatzidiakos had in 2019 net een basisplaats veroverd bij AZ, toen het in de Europa League helemaal misliep voor verdediger. In het duel met Partizan Belgrado scheurde hij zijn kruisband af en een maandenlange revalidatie volgde. Eenmaal fit keerde hij terug in het elftal, maar toch zal de blessure altijd in zijn achterhoofd blijven zitten. In maart van dit jaar kreeg hij een horrortackle van Steven Berghuis te verwerken, waar hij destijds erg boos over was.

"Dat was een moeilijk moment voor mij. Ik had een goed seizoen, voelde dat ik weer helemaal terug was na die zware knieblessure. En dan zo'n lelijke, onnodige tackle. Hij had een soort black-out, het was pure frustratie. Natuurlijk ben je dan boos, die schop kostte mij veel wedstrijden." Uiteindelijk speelde Hatzidiakos niet meer in dat seizoen, maar inmiddels heeft hij het moment achter zich gelaten. Hij traint weer volledig mee en zal binnenkort zijn eerste minuten weer maken.

Lees ook: Hatzidiakos twijfelgeval bij AZ door horrortackle Berghuis

Tijdens zijn revalidatie heeft hij veel tijd genomen om na te denken over zijn rol. "In Nederlandse jeugdteams leer je als speler vooral wat je moet doen mét de bal, in plaats van zonder. Terwijl de teams met de minste tegengoals vaker kampioen worden dan de teams met de meeste gemaakte doelpunten. Je hoeft niet per se super veel talent te hebben om verdediger te zijn. Je moet er wel een bepaalde hardheid voor hebben. Maar juist dát moet je leren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen