Mooi meetmoment voor Ajax en PSV: "Heerlijke versterkingen"

6 augustus 2021, 10:08

Het Europees kampioenschap is nog geen maand voorbij, het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen is zelfs nog bezig. Desondanks gaat in Nederland het nieuwe seizoen beginnen. Vandaag de Keuken Kampioen Divisie, morgen de Johan Cruijff Schaal. Een mooi meetmoment voor Ajax en PSV.

De Amsterdammers speelden tot dusver alleen maar oefenwedstrijden, met wisselvallige resultaten. Bayern München werd op een gelijkspel gehouden (2-2)  en Leeds United werd overklast met 4-0, maar er was ook een teleurstellend gelijkspel tegen RB Leipzig (1-1), dat duidelijk fitter was dan de Amsterdam. De Eindhovenaren hebben de smaak al vroeg in het seizoen te pakken in serieuze wedstrijden. Galatasaray werd twee keer verslagen en afgelopen dinsdag had FC Midtjylland niets te vertellen in het Philips Stadion.

Arnold Bruggink is in het Algemeen Dagblad lovend over de ploeg van Roger Schmidt. "Waar het vorig seizoen zoeken was naar een aanvoerder, zie je nu veel karakters. Ramalho, Van Ginkel en Pröpper hebben dat. En een fitte Götze blijft buitencategorie voor PSV. Daardoor wordt het spannender, verwacht ik, en zal de afstand tussen Ajax en PSV met de rest wel heel groot zijn", aldus de analist. Vorig seizoen werden de Amsterdammers met zestien punten verschil op de nummer twee kampioen.

Ook Jan van Halst verwacht dit seizoen een spannende strijd om het kampioenschap. "Met heerlijke versterkingen als Van Ginkel en Pröpper heb ik daar alle vertrouwen in. Op het middenveld wordt toch vaak de strijd beslist. Bovendien breken Madueke en Gakpo nu definitief door. Als PSV alles 'heel' houdt, kan het een mooie titelstrijd worden." Hoe de ploegen er precies voorstaan, zal zaterdag bekend worden. Om 20.00 uur wordt de wedstrijd gespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen