Oud-international Roy voor de rechter na schandalige tweet

5 augustus 2021, 19:15

Voormalig international Bryan Roy moet voor de rechter verschijnen. De voormalig speler van onder andere Ajax, NAC Breda en Hertha BSC heeft minister-president Mark Rutte via Twitter beledigd c.q. bedreigd en moet daar mogelijk voor brommen. Op 30 september krijgt hij zijn straf te horen.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad over de zaak die eerder al werd onderzo[a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385254/roy-moet-vrezen-voor-straf-na-wederom-een-schandalige-tweet/,_blank,cht] door het Openbaar Ministerie. Het OM is dus van mening dat de Tweet die Roy verstuurde over Rutte wel degelijk strafbaar is en heeft hem om die reden voor de rechter gedaagd.

De inmiddels 51-jarige oud-voetballer schreef via het sociale medium over Rutte: 'Headshot krijgtie straks.' Daarbij citeerde hij overigens een tweet van iemand anders, die Rutte's geheugen wilde opfrissen en reclame maakte voor www.atredenmarkrutte.petities.nl. Dat laatste is uiteraard niet strafbaar, maar Roy's uiting wél. 

Lees ook: Oud-international Roy gaat veel te ver met De Jonge-vergelijking

Het is niet de eerste keer dat Roy in opspraak komt. Recentelijk vergeleek hij demissionair viceminister-president en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge met Adolf Hitler op social media, wat ook al zeer ongepast was. Vorig jaar bedreigde de voormalig international journalist Chris Klomp ook al: ditmaal krijgt zijn actie vermoedelijk gevolgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen