Ten Hag waarschuwt wisselspelers: "Die heeft een probleem"

2 september 2021, 20:12   Bijgewerkt: 2 september 2021, 20:17

Erik ten Hag is blij dat het tijdens Deadline Day rustig is gebleven bij Ajax. Nicolás Tagliafico, Andre Onana en David Neres bleven in Amsterdam terwijl ze op de nominatie stonden om te vertrekken. De trainer hoopt dat de spelers niet gaan morren als ze op de bank terechtkomen.

"Het belang van Ajax staat boven alles. De speler zal zich daar naar moeten schikken en wie dat niet doet, heeft een probleem. Het gaat erom dat we samen prijzen winnen. Dat straalt af op alle spelers. Dat hebben we de afgelopen jaren goed gedaan. We moeten samen succesvol zijn. Er kan altijd een keer teleurstelling zijn, maar de groep moet er geen last van hebben", vertelt de trainer voor de camera van Ajax TV.

De Amsterdammers hebben vooral voorin veel opties. Steven Berghuis en Mohamed Daramy werden aangetrokken. Buitenspelers Antony, Neres en Dusan Tadic bleven, terwijl Sébastien Haller en Danilo Pereira beide nog in de spits kunnen. Een behoorlijke klus om dat goed te managen, maar Ten Hag is blij met de spelersgroep. "De selectie is goed gevuld. We zitten in een seizoen na het EK, de Copa América en de Gold Cup. We zitten nog steeds in een coronatijdperk en in januari komt de Afrika Cup eraan, dus er zullen dit seizoen spelers uit de selectie verdwijnen. Daar kunnen we met deze selectie makkelijk op inspelen."

De laatste aanwinst van de Amsterdammers is dus toptalent Daramy. Ajax betaalde twaalf miljoen euro aan FC Kopenhagen. Dat bedrag kan met nog een miljoen oplopen door bonussen. De trainer is lovend over de nieuweling, maar stelt dat de aanvaller 'nog moet integreren bij Ajax'. "Hij heeft tijd nodig om te wennen aan zijn medespelers en onze manier van voetballen. Dat hij veel talent heeft, is duidelijk. Hij heeft veel snelheid en overzicht. Hij kan een goal maken en een voorzet geven en heeft veel bereidheid om te groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen