Dit zijn de opstellingen van Ajax en PSV: Schmidt verrast

24 oktober 2021, 15:41

De opstellingen van Ajax en PSV zijn bekend voor de kraker in de Eredivisie. Erik ten Hag geeft op het middenveld bij de thuisploeg opnieuw de voorkeur aan Steven Berghuis boven Davy Klaassen. Roger Schmidt heeft behoorlijk moeten puzzelen door de blessures van Cody Gakpo en Noni Madueke.

Bij Ajax kan Berghuis wederom op een basisplek rekenen. De linkspoot houdt Klaassen momenteel buiten de basis en krijgt van Ten Hag het volledige vertrouwen op de nummer 10-positie. Voor de trainer van de Amsterdammers is er ook geen reden om iets te wisselen: zijn ploeg deed het uitstekend tegen Borussia Dortmund. In de hoofdstad werd het tijdens een voetbalshow maar liefst 4-0 tegen de Duitse topclub.

Schmidt zag zijn ploeg doordeweeks verliezen van AS Monaco met 1-2 en tot overmaat van ramp moet hij het in de topper ook nog doen zonder zijn smaakmakers op de vleugels. Mede door hun aanwezigheid, valt de trainer terug op het 4-2-2-2-systeem, wat hij vorig seizoen introduceerde in Eindhoven. Het betekent dat Eran Zahavi in de punt van de aanval wordt bijgestaan door Vinicius, terwijl ook Armindo Bruma mag starten als aanvallende middenvelder.

Het gemis van Gakpo en Madueke zal groot zijn bij de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen eiste Madueke een absolute hoofdrol voor zich op in het duel met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel werd door de Eindhovenaren met 0-4 verloren. Ten Hag liet al weten dat de Amsterdammers dat niet nog eens laten gebeuren. "Het is paybacktime", aldus de trainer, die met zijn ploeg een punt voorsprong heeft op de concurrent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen