PEC vindt ein-de-lijk opvolger voor Visser, nieuwe club Van Rhijn

19 oktober 2021, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur eindelijk kunnen beëindigen. Marcel Boudesteyn wordt de opvolger van Adriaan Visser en start zijn nieuwe functie per 1 november. Eerder werden Mohammed Hamdi, Tjerk Smeets, Jacco Eltingh, Evert Leideman, Marianne van Leeuwen, René de Heer en Jacco Vonhof gelinkt aan de vacature, maar liep het in de eindfase telkens spaak.

Maar die vacature wordt dus definitief ingevuld door Boudesteyn. "Voetbal is van jongs af aan mijn grote passie en na tientallen jaren als ondernemer is dit een perfect moment om mijn drive en ambitie in te gaan zetten om verder te bouwen aan de potentie van PEC Zwolle", laat hij weten in een reactie. Visser was altijd voorzitter, maar dat was een vrijwillige functie, waardoor ze besloten om de voorwaarden en naam te veranderen om verder te bouwen aan de toekomst van de club.

In het verleden was Boedesteyn speler van PEC Zwolle, voor wie hij bijna honderd wedstrijden speelde. Na zijn loopbaan als profvoetballer was hij succesvol in het maatschappelijke leven, waar hij succesvol een bedrijf onder zijn hoede had. Dat heeft hij verkocht, waardoor hij zijn handen vrij heeft voor PEC Zwolle.

Van Rhijn naar Karlsruher

Ook verdediger Ricardo van Rhijn heeft een flinke zoektocht achter de rug: de dertigjarige multi-inzetbare achterhoedespeler heeft na zijn vertrek bij FC Emmen in de zomer eindelijk een nieuwe club gevonden. Hij heeft een contact tot het einde van dit seizoen getekend bij de 2. Bundesliga-club Karlsruher SC, dat op de zevende plaats staat en vanwege de blessre van Sebastian Jung een nieuwe rechtsback zocht. Eerder was de achtvoudig international van Oranje actief bij Ajax, sc Heerenveen, AZ, Club Brugge en dus FC Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen