Portugal simpel langs Luxemburg, Servië koploper

12 oktober 2021, 22:40

De strijd om een WK-ticket in groep A lijkt te worden beslist op de laatste speeldag. Portugal had dinsdagavond namelijk geen kind aan Luxemburg (5-0), terwijl Servië met pijn en moeite afrekende met Azerbeidzjan (3-1). Zodoende ligt de strijd om de eerste plek nog helemaal open.

Dat Portugal in het Estádio Algarve ging winnen van Luxemburg was al na dertien minuten spelen duidelijk. Op dat moment stond de thuisploeg namelijk al op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen de povere Luxemburgers. Cristiano Ronaldo mocht tot twee keer toe aanleggen vanaf elf meter en maakte zoals we van hem gewend zijn geen fout.

Nog geen vijf minuten na de 2-0 lag zelfs de derde treffer er al in. Bruno Fernandes maakte op aangeven van Bernardo Silva het eerste velddoelpunt van de wedstrijd. Daarna kon Luxemburg, met Spartanen Michael Pinto en Laurent Jans in de basis, even ademhalen. In de tweede helft voltooide Ronaldo zijn hattrick en was ook João Palhinha trefzeker.

Bij Servië - Azerbeidzjan moest Ajacied Dusan Tadic genoemen nemen met een invalbeurt. Er leek weinig aan de hand toen Dusan Vlahovic de score opende vanaf de stip, maar Emin Makhmudov maakte vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker. Gelukkig voor de gastheer was Vlahovic goed voor de 2-1 en gooide invaller Tadic het duel in de eindfase via een strafschop op slot.

Omdat beide landen hebben gewonnen, blijft het ontzettend spannend in groep A. Servië heeft na zeven wedstrijden zeventien punten en wordt gevolgd door Portugal, dat na zes duels op zestien punten staan. De Portugezen kunnen op bezoek bij Ierland de eerste plek grijpen. Op de laatste speeldag treffen Servië en Portugal elkaar. De winnaar van de groep gaat naar het WK, terwijl de nummer twee de play-offs in gaat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!