'Barça-delegatie naar Qatar; club wil Xavi deze week presenteren'

3 november 2021, 12:10

Xavi Hernandez zou zomaar op zeer korte termijn gepresenteerd kunnen worden als de nieuwe trainer van FC Barcelona. Al sinds het ontslag van Ronald Koeman geldt het clubicoon als topkandidaat, maar inmiddels is er ook een Catalaanse delegatie afgereisd naar Qatar om over een deal praten.

Dat schreef althans ESPN woensdagochtend. Nadat FC Barcelona dinsdagavond met 0-1 won in het Champions League-duel tegen Dinamo Kiev, reisden vice-president Rafa Yuste en directeur voetbalzaken Mateu Alemany af naar Qatar. Daar brengen zij een bezoek aan Al-Sadd, de club waar Xavi nu nog trainer van is. 

Yuste en Alemany zullen eerst het duel tussen Al-Sadd en Al-Duhail bezoeken, om vervolgens om tafel te gaan. Daarbij moet vooral de club overtuigd worden; Xavi zelf zou met Barcelona al een akkoord bereikt hebben, maar ligt bij zijn huidige club nog twee jaar vast. De bedoeling zou zijn om snel tot een overeenkomst te komen; volgens ESPN wil Barcelona Xavi nog voor het einde van deze week presenteren als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman.

Eerder liet de Al-Sadd overigens nog weten dat Xavi alleen mocht vertrekken als Barça-president Joan Laporta zélf naar Qatar kwam voor de onderhandelingen. "We willen geen gesprek met een van zijn medewerkers, maar écht met Laporta", werd daarbij nog expliciet vermeld. De vraag is dus of de komst van Yuste en Alemany uiteindelijk genoeg zal blijken. 

Lees ook: Xavi mag alleen naar Barça als Laporta naar Qatar komt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen