Scheidsrechter geschorst na pijnlijke misser bij Brazilië-Argentinië

18 november 2021, 11:58

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië heeft een pikant vervolg gekregen. Tijdens de doelpuntloze ontmoeting afgelopen week ontsnapte Nicolas Otamendi aan een overduidelijke rode kaart, zelfs nadat de VAR ingegrepen had. Daardoor zijn scheidsrechter Andrés Cunha (45) en VAR Esteban Vega geschorst door de CONMEBOL.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond sprak van ernstige fouten van de arbitrage, die besloten om Otamendi ondanks zijn elleboog bij Raphinha niet te bestraffen met een rode kaart, waar dat wel had gemoeten tijdens de Superclásico de las Américas. De twee Uruguayanen worden verantwoordelijk gehouden voor de missers en kunnen voorlopig geen aanstelling meer krijgen.

Het is een opmerkelijke scheidsrechter, aangezien Cunha wordt gezien als een toparbiter in Zuid-Amerika. Hij floot bijvoorbeeld de finale van de  Copa Libertadores  in 2018 en was in 2018 actief op het wereldkampioenschap in Rusland. Tijdens dat toernooi had hij de halve finale tussen Frankrijk en België (1-0) nog onder zijn hoede.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen