Van der Sar ontkent akkoord met familie Nouri: "Nog net niet rond"

12 november 2021, 17:56

Ajax-directeur Edwin van der Sar ontkracht de geruchten dat de Amsterdamse club een akkoord heeft bereikt met de familie van Abdelhak Nouri over een schadevergoeding.

Zondag bracht de NOS naar buiten dat er na lange onderhandelingen een overeenkomst was gesloten tussen Ajax en de familie Nouri. Dat blijkt door de woorden van Van der Sar iets te voorbarig, al lijkt een akkoord wel dichter bij dan ooit. De oud-doelman van Manchester United liet tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders weten dat er nog geen deal in kannen en kruiken is. "Het is formeel nog net niet rond", wordt de directeur geciteerd door supporterssite Ajax Showtime.

Van der Sar laat weten dat als het akkoord er wél is, Ajax dit via haar eigen officiële kanalen naar buiten brengt. Het verhaal van Nouri is inmiddels bekend: na zijn hartstilstand in het oefenduel tegen Werder Bremen in 2017 zou er onvoldoende zijn gehandeld tijdens de reanimatie, waardoor de talentvolle middenvelder blijvende hersenschade overhield aan de gebeurtenis.

Lees ook: Ajax en familie Nouri hebben tuchtzaak toch niet nodig

Ajax erkende eerder dat er fouten waren gemaakt na de hartstilstand van Nouri. De afgelopen vier jaar is er daarom veel gedoe geweest over een schadevergoedingsregeling met de familie van Nouri. Ajax zou er veel aan gelegen zijn om tot een akkoord te komen, zodat de zaak niet via de rechter hoeft te worden afgehandeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen