Vijf dingen om je vanavond op te verheugen in CL

24 november 2021, 14:42
Foto: © ProShots

De vijfde speelronde wordt woensdagavond hervat met acht wedstrijden. Natuurlijk springt de ontmoeting tussen Besiktas en Ajax voor Nederlandse voetbalfans in het oog, maar de kans is groot dat het sowieso een fraaie Champions League-avond wordt. Op deze vijf dingen kun je je verheugen.

Messi meets Pep, part II

Veruit de beste jaren in zijn prachtige loopbaan beleefde Lionel Messi onder Pep Guardiola. De Spanjaard ontwikkelde de Argentijn tot misschien wel de allerbeste voetballer ooit. Woensdagavond staan ze voor de tweede keer in twee maanden tegenover elkaar. In de eerste clash trok het Paris Saint-Germain van de scorende Messi aan het langste eind (2-0). Weet Manchester City nu wel een antwoord te formuleren op de Argentijnse magiër?

Wonder van Milaan?

AC Milan maakt dit seizoen na tien jaar afwezigheid haar rentree in de Champions League, maar de topclub beleeft nog niet de beste terugkeer. Na vier speelronden staan Zlatan Ibrahimovic en co stijf onderaan in de groep, met pas één behaald puntje. De achterstand op nummer twee FC Porto bedraagt vier punten. AC Milan heeft dus een overwinning op Atlético Madrid én een wonder nodig om alsnog te overwinteren. 

Revanche voor Real

Alsof de sheriff zijn pistolen op Real Madrid richtte, luidde een fraaie krantenkop twee maanden geleden na het fiasco van Real Madrid. Het nietige Sheriff Tiraspol uit Moldavië zorgde voor een van de grootste stunts ooit in de Champions League, door een 1-2 overwinning te boeken in Santiago Bernabeu. Real Madrid zal op bezoek in Tiraspol azen op eerherstel.

Lees ook: Waar Ajax nog voor speelt tegen Besiktas

Blijft Ajax op koers? 

Ajax is al zeker van Europese overwintering, maar toch doet het er verstandig aan om ook op bezoek bij Besiktas gas te geven. De Amsterdammers kunnen namelijk in een historisch rijtje met clubs komen. Slechts zeven teams slaagden er in de Champions League-historie in om alle zes de groepsduels te winnen. Ajax staat na vier speelronden op evenveel zeges.

Volop Nederlanders

Naast de Nederlandse inbreng bij Ajax komen er woensdagavond volop landgenoten in actie. Ajax kan bijvoorbeeld de in Nederland geboren Turk Ozughan Özyakup treffen. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries gaan voor drie punten tegen Shakhtar Donetsk, Donyell Malen hoopt op een treffer tegen Sporting Portugal, Georginio Wijnaldum op speeltijd tegen het Paris Saint-Germain van Nathan Aké, terwijl Virgil van Dijk de aanvallende intenties van FC Porto moet zien te bedwingen. Ook in België is er een Nederlands onderonsje: Noa Lang neemt het met Club Brugge op tegen RB Leipzig en Brian Brobbey.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen