Unicum Boadu helpt Monaco eindelijk aan langverwachte zege

1 december 2021, 20:56
Unicum Boadu helpt Monaco eindelijk aan langverwachte zege

Het heeft er maar liefst vier wedstrijden op moeten wachten, maar AS Monaco heeft eindelijk weer eens een zege geboekt in de Franse competitie. Mede door de openingstreffer van Myron Boadu won het met 1-3 op bezoek bij concurrent Angers. Voor de Nederlander betekent het een unicum, want hij heeft eindelijk zijn eerste competitietreffer in Frankrijk op zijn naam gezet.

Boadu startte woensdagavond in de basis en al binnen een halfuur was het raak voor de spits. Een harde inspeelpass werd door Kevin Volland verlengd en Boadu toonde zich het meest alert. Hij liet zien wel degelijk over functionele techniek te beschikken, nam de bal goed mee naar de zijkant en schoot vervolgens de 0-1 binnen.

Nadat Volland ook de 0-2 van Sofiane Diop mogelijk had gemaakt, leek Monaco eindelijk weer eens op een zege te kunnen rekenen. Zeer onfortuinlijk liet het Angers echter alsnog terug in de wedstrijd komen. Azzedine Ounahi schoot op de paal, maar via de rug van Monaco-doelman Alexander Nübel viel de bal alsnog binnen. Pas een kwartier voor tijd maakte Axel Disasi een einde aan de spanning.

Door de meer dan beroerde maand van Monaco, was de club inmiddels een middenmoter geworden in Frankrijk. Na de zege op Angers sluit het voorzichtig weer aan bij de subtop. Het staat nu op de zevende plek, zeventien punten achter koploper Paris Saint-Germain. Boadu kent een ontzettend lastig begin in Frankrijk, maar kan steeds vaker rekenen op een basisplaats en heeft dat vertrouwen nu ook een keer uitbetaald.

Lees ookWeer misstap Milan door prachtgoal oud-PEC-spits

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen