ADO-spelers reageren op 'staking': "Nu weggezet als geldwolven"

13 januari 2022, 16:52

Het was donderdag een opmerkelijk gezicht: de spelers van ADO Den Haag die het trainingsveld betraden, maar na een korte warming-up en rondo alweer naar de kleedkamer vertrokken. De selectie zou hebben 'gestaakt', omdat er in hun ogen geen goede afspraken zijn gemaakt over premies.

Aanvoerder Boy Kemper gaat bij Omroep West in op het besluit om de training al na enkele minuten af te breken. "Wij, de spelersraad, hebben meerdere keren gezeten met de directie", begint hij. "Er is een verschil van inzicht over de premies. Wij worden nu weggezet als geldwolven. Dat zijn wij niet."

Kemper en zijn medespelers willen benadrukken dat het hun niet per definitie om de financiën te doen is. De reden om te staken is ook uit principe. "Het lijkt erop dat het een geldkwestie is, maar dat klopt niet helemaal. Er zijn afspraken gemaakt met ons, die worden niet nagekomen", benadrukt hij.

Lees ook: Spelersraad ADO Den Haag bevestigt plannen voor staking

Even ging het gerucht rond op sociale media dat de ADO-spelers dit weekend niet zouden willen aantreden in de competitiewedstrijd tegen TOP Oss, om druk te zetten op de bestuurders van de club. Maar dat wordt door Kemper ontkracht. "De wedstrijd staat niet op losse schroeven, daar kan ik duidelijk over zijn. Zaterdag van Oss winnen maakt ons statement alleen nog maar sterker. Het is een meningsverschil, niks meer en niks minder. Het is jammer dat het gelekt is naar de pers en dat het groter is gemaakt dan het is."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen