'Ajax vreest vertrek Tagliafico: back wil weg, gesprek met Napoli'

18 januari 2022, 07:36

Ajax moet vrezen voor een vertrek van Nicolas Tagliafico (29). De linksback van de Amsterdammers is zijn basisplaats verloren onder Erik ten Hag en wil vertrekken. Het liefst laat hij de Eredivisie nog in deze winterstop achter zich.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdagochtend althans. Met het oog op het WK aan het einde van dit kalenderjaar, wil hij liever elders minuten maken. Er liggen afspraken over de mogelijkheid om te verkassen, die zijn besproken toen Tagliafico - op dat moment overigens nog basisspeler - zijn contract verlengde bij Ajax. Omdat het aantal linkspoten achterin dunbezaaid is, is Ajax niet heel happig om mee te werken aan een overgang.

'Maar als het aan Tagliafico ligt, beproeft hij zijn voetbalgeluk de rest van het seizoen elders. Wat daarin meespeelt voor de winnaar van de Copa América, is dat hij niet het risico wil lopen dat hij met een bijrol in Amsterdam zijn perspectieven voor het WK in Qatar later dit jaar verder laat vertroebelen', schrijft het AD over de situatie van de linksback, die Daley Blind voor zich moet dulden in de rangorde.

Lees ook'Napoli wacht op antwoord Ajax

Om tafel met Napoli

Trainer Ten Hag liet weten dat Ajax eerst een vervanger wil halen, alvorens het spelers laat gaan. Financieel is er weinig noodzaak tot het verkopen van spelers. Transferspecialist Gianluca Di Marzio kwam maandagavond met de update dat Napoli en Ajax met elkaar om tafel gaan over de mogelijkheid tot een deal over Tagliafico. De Italiaanse topclub werd eerder ook al concreet gelinkt aan de back.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen