'Ajax wil laatste poging doen voor Bergwijn en kijkt naar Braziliaan'

24 januari 2022, 22:47

De transfer van Steven Bergwijn is nog niet helemaal van de baan. Ajax zou nog een laatste poging willen doen om de aanvaller van Tottenham Hotspur over te nemen. Hij wordt al maanden gelinkt aan een overstap naar Amsterdam, maar na zijn heldenrol tegen Leicester City leek er een streep door het plan te kunnen.

De aanvaller kwam tijdens die wedstrijd als invaller binnen de lijnen en hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat een 2-1 achterstand werd omgezet in een 2-3 overwinning. Spurs wilde Bergwijn niet meer laten gaan na die glansrol, maar Ajax zou toch nog een poging willen doen. Dat vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ik ben er niet honderd procent zeker van dat de transfer niet doorgaat. Sterker nog, ik ga er vanuit dat Ajax nog een laatste poging gaat ondernemen om hem te halen."

"Ze hebben signalen opgevangen dat Bergwijn toch nog op de nominatie staat om te vertrekken. Het bod moet dan wel ruim over de twintig miljoen heen", vervolgt de journalist. Het probleem is dat de Amsterdammers geen geldboom hebben. Door het coronavirus zijn de stadions in totaal al maanden leeg en dat wordt ook bij Ajax gevoeld. De financieel directeur zou daarom niet staan te springen om miljoenen euro's uit te geven. "Maar ik denk dat Marc Overmars zich uit de houdgreep aan het worstelen is", stelt Verweij.

De clubwatcher weet dat de Amsterdammers momenteel ook naar versterkingen kijken in Brazilië. "Daar is nu de Copa São Paulo. Ajax heeft drie scouts die kant opgestuurd, waarbij ze vooral lijken te kijken naar Giovanni van Palmeiras. Eigenlijk hadden ze hem al een jaar eerder moeten halen, toen was hij nog betaalbaar. Nu zitten alle Europese topclubs achter hem aan."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen