Hendrix naar 'concurrent' Feyenoord: "Ligt anders met Ajax"

27 januari 2022, 18:40
Hendrix naar 'concurrent' Feyenoord:

Jorrit Hendrix werd woensdag gepresenteerd bij Feyenoord en heeft een dag later zijn eerste minuten gemaakt. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse kwam hij als invaller binnen de lijnen. De voetballer hoefde niet lang na te denken toen de Rotterdamse club interesse in hem toonde.

De middenvelder vertrok vorig jaar bij PSV naar Spartak Moskou. Daar wist hij nooit onomstreden basisspeler te worden, waarna hij weer terug is in Nederland. "Toen Feyenoord kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb eigenlijk altijd gezegd dat een terugkeer in de Nederlandse competitie alleen bij PSV of één andere club zou kunnen. En dat was Feyenoord. Die club uit Amsterdam, dat kan niet", vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Met PSV speelde hij al meerdere keren in De Kuip. "De Kuip is mooi, vooral het moment vlak voor je uit die tunnel stapt", aldus Hendrix, die bij PSV een aantal keer als centrale verdediger en vleugelverdediger werd opgesteld. Dat is niet de bedoeling in Rotterdam, waar hij echt is gehaald om het middenveld te versterken. De voetballer bleek overigens niet de eerste optie te zijn om de ploeg van Arne Slot van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Joey Veerman was de eerste optie, waarna de ploeg doorschakelde naar Riechedly Bazoer. Ook hij bleek niet haalbaar voor de club uit de havenstad. 

Dat Hendrix een lang verleden in Eindhoven heeft, is volgens de middenvelder geen enkel probleem. "Ja, een PSV'er in Rotterdam bij Feyenoord. Dat kan wel, denk ik. PSV en Feyenoord zijn in mijn ogen vooral concurrenten, geen rivalen. Dat ligt voor beide clubs anders met Ajax, denk ik", besluit Hendrix, die met de club uit Noord-Brabant drie keer kampioen werd en twee keer de Johan Cruijff Schaal won.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen