Ihattaren openhartig over Italiaans fiasco: "Alsof ik niet bestond"

13 januari 2022, 07:48

Maandenlang was het stil rond Mohamed Ihattaren. Hij vertrok van PSV naar Juventus, waar hij meteen door werd verhuurd aan Sampdoria. De aanvallende middenvelder voelde zich geen moment thuis bij de Italiaanse club. Hij baalt van de verhuurperiode en is ook niet blij met zijn vertrek uit Eindhoven.

"Het was aftellen eind augustus", doelt hij in De Telegraaf op het vertrek uit het Philips Stadion. "Bij PSV vroeg iedereen al weken wanneer ik weg zou gaan. Alleen Toon Gerbrands. Toon en John de Jong zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen. Ik wilde gewoon graag weg, maar helaas voelde het alsof ik door de achterdeur moest vertrekken bij PSV in plaats van door de voordeur zoals Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen."

Zaakwaarnemer Mino Raiola regelde een contract voor hem bij Juventus, dat nog geen plannen met hem had. Daarom werd hij verhuurd aan de club uit Genua. "Toen ik daar aankwam, was er niemand behalve de teammanager. De trainer wist niet eens dat ik linksbenig ben. Maar ik dacht: ik ga er gewoon wat moois van maken. Voetballen en je kop houden", aldus Ihattaren. Hij kwam er al snel achter dat hij zich niet goed voelde bij de huidige situatie. Hij zat alleen in een hotel, niemand van de club keek naar hem om. "Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen."

Sampdoria bracht naar buiten dat de Nederlander spoorloos was. Lariekoek, stelt Ihattaren. "Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria, waar Juventus me voor een seizoen stalde. Dat valt niet goed te praten. Maar vermist, zoals ze bij Sampdoria zeiden… Vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht waar Afellay, Labyad of de moeder van Ihattaren woont en ze brengen je tot aan de voordeur. Dan hadden ze me daar zien zitten."

De kans is groot dat hij in Utrecht blijft de komende anderhalf jaar. De geruchten worden steeds serieuzer dat de Galgenwaard zijn tijdelijke thuis wordt. "Ik weet dat ik een half jaar niet heb gevoetbald en een wedstrijd of vier nodig zal hebben om in mijn ritme te komen. Ik moet nu écht fit worden. Ik weet dat ik dat snel voor elkaar kan krijgen. Dat bleek ook afgelopen zomer. Ik wil zweten, kramp krijgen. Ik wil het vóélen dat ik weer voetbal. Heerlijk."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen