Ook Overijsselse clash beslist door discutabel moment

23 januari 2022, 16:26   Bijgewerkt: 23 januari 2022, 16:33

Heracles heeft na een veelbesproken week in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles, waardoor de ploeg van Frank Wormuth naar onderen moet blijven kijken. Via Kaj Sierhuis kwam de ploeg na een klein halfuur op voorsprong, maar in de tweede scoorde een strijdend Go Ahead, net als in de topper PSV-Ajax, door een curieus moment via Isac Lidberg, waardoor het langszij kwam. 

Na afloop van de wedstrijd die Heracles vorige week speelde tegen NEC, ging het nauwelijks over de uitslag (1-1), maar vooral over de beslissing om Rai Vloet op te stellen. Vele fans reageerden verbouwereerd op de beslissing om Vloet opnieuw op te nemen, en de supportersvereniging schortte de samenwerking per direct op. Toen afgelopen week ook nog eens boven water kwam dat de middenvelder gelogen had over de toedracht van het fatale autoincident, besloot de directie dan ook dat Vloet niet meer in actie zal komen voor Heracles.

Dat was niet de enige mogelijkheid voor de thuisploeg, die sterk aan de wedstrijd begon. Met voorzetten vanaf de flanken poogde Heracles het doelgebied van Go Ahead te bestoken, wat ook enkele malen succesvol bleek. In de afronding miste echter de overtuiging bij de Heraclieden. Go Ahead probeerde ondertussen via de counter een mogelijkheid te creëren, was daarin weinig effectief. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de bezoekers echter beter in de wedstrijd. Hierdoor ontaarde het duel in een gevecht op het middenveld, waarbij de bal veelal makkelijk werd ingeleverd bij de tegenstander.

Toch besloot de scheidend trainer van Go Ahead pas in minuut 65 in de persoon van Ogechika Heil een nieuwe aanvaller te brengen. De bezoekers waren na enkele snelle kansen voor Heracles al enige tijd de dominante ploeg en drongen Heracles ver terug. Kansen kreeg Kowet echter nauwelijks: de grootste mogelijkheid was voor Luuk Brouwers, maar hij kwam een teenlengte te kort om de voorzet van Lidberg. Hij was het die na driekwart wedstrijd zijn eerste competitiedoelpunt maakte, en daarmee Go Ahead verdiend langszij bracht. Na een lange bal ging Lidberg op doelman Janis Blaswich af en daarbij leek hij even op de hand van de doelman te staan, voordat hij scoorde. De VAR greep echter niet in, waardoor het 1-1 stond. 

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 6,5, Mats Knoester 6,5, Marco Rente 7, Navajo Bakboord 6 (81. Noah Fadiga -); Luca De La Torre 7, Orestis Kiomourtzoglou 6,5, Lucas Schoofs 6 (81. Sinan Bakis); Bilal Basacikoglu 6 (46. Delano Burgzorg 6,5), Kaj Sierhuis 6,5, Nikolai Laursen 5,5 (87. Elias Sierra -).

Go Ahead Eagles: Andries Noppert 6; Mats Deijl 5,5, Joris Kramer 5, Cuco Martina 5,5 (66. Bas Kuipers 6), Boyd Lucassen 5 (66. Ogechika Heil 6); Luuk Brouwers 5, Philippe Rommens 5,5, Jay Idzes 5; Ragnar Oratmangoen 5, Isac Lidberg 6, Inigo Cordoba 5.

Man of the match: Luca de la Torre

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen