Razendsnelle goal helpt RKC om Fortuna enorme dreun te geven

23 januari 2022, 22:02   Bijgewerkt: 23 januari 2022, 23:17

RKC Waalwijk heeft zondagavond verder afstand genomen van de onderste regionen. Dat deed het door een 2-1 overwinning te boeken op Fortuna Sittard, dat met name in de eerste helft een modderfiguur sloeg. De Waalwijkers straften het povere veldspel van de bezoekers genadeloos af door doelpunten van Juriën Gaari en Michiel Kramer, maar vielen in de tweede helft ver terug. Mats Seuntjens bracht de spanning vanaf de stip terug, maar die treffer mocht uiteindelijk niet meer baten.

Dat de belangen in het Mandemakers Stadion groot waren, wees de stand op de ranglijst uit. RKC bezette de veertiende plek met negentien punten, terwijl Fortuna met zes punten minder zeventiende stond. Met name voor de Limburgers was het zaak om een zege te boeken op de concurrent uit Waalwijk, dat bij een zege verder uit het zicht zou verdwijnen.

Desalniettemin kwam die Fortunese ambitie niet bepaald uit de verf in de eerste helft. Het zag dat RKC vanaf het eerste fluitsignaal feller en energieker was. Dat resulteerde in de razendsnelle openingstreffer van Gaari, die de bal met wat geluk voor de voeten kreeg en vervolgens Michael Verrips verschalkte.

RKC bleef de bovenliggende partij en strafte de radeloosheid van de ploeg van Sjors Ultee genadeloos af via jubilaris Kramer. De boomlange aanvaller - die zijn tweehonderdste eredivisiewedstrijd speelde - kreeg de bal van de goed spelende Jens Odgaard en maakte zijn zestigste competitiedoelpunt. Fortuna stond erbij en keek ernaar en zakte steeds verder weg in het povere veldspel. Na geklungel van Verrips en Nigel Lonwijk mocht het van geluk spreken dat Odgaard en Stokkers daar niet van profiteerden.

Zodoende was het verdict van de eerste helft zonneklaar: RKC stond ik verdiend op voorsprong en gaf Fortuna vooralsnog geen enkele kans in Waalwijk. Dat beeld veranderde daarentegen in het tweede bedrijf, waarin de bezoekers meer en meer van zich lieten zien. De schoten van Zian Flemming en Deroy Duarte (reddingen Vaessen) beelden die goede bedoelingen uit.

RKC moest plotseling zien om te gaan met een strijdlustig Fortuna, dat via een benutte strafschop van Seuntjens terug in de wedstrijd kwam en zich vervolgens stevig vastbeet in de tegenstander. De noeste arbeid van Fortuna zorgde ervoor dat het spel zich voornamelijk afspeelde op de Waalwijkse helft. Het veldoverwicht leverden de Fortunezen geen grote kansen meer op, waardoor ze uiteindelijk een dure nederlaag leden.

RKC komt door de overwinning op 22 punten en stijgt naar de twaalfde plaats. Het neemt daardoor verder afstand van de onderste regionen, terwijl Fortuna met dertien punten zeventiende blijft.

Opstellingen en beoordelingen* 

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6; Shawn Adoweye 6, Dario van den Buijs 6, Melle Meulensteen 6, Juriën Gaari 7; Ayman Azhil 6 (83. Richard van der Venne -), Vurnon Anita 6 (83. Lars Nieuwpoort -), Alexander Büttner 6 (83. Luuk Wouters -); Jens Odgaard 7.5 (87. Roy Kuijpers -), Michiel Kramer 7 (70. Yassin Oukili ), Finn Stokkers 6.5.

Fortuna Sittard: Michael Verrips 5; Mickaël Tirpan 5 (89. Tijjanni Noslin -), Martin Angha 5, Andreas Samaris 5 (46. Arianit Ferati 6), Roel Janssen 5 (83. Ryan Nils Johansson -); George Cox 5.5, Nigel Lonwijk 5 (46. Ivo Pinto 5), Deroy Duarte 5; Ben Rienstra 5.5, Mats Seuntjens 6.5, Zian Flemming 6.

Man of the match: Jens Odgaard

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen