Russen blij met vertrek Hendrix naar Feyenoord: "Godzijdank"

30 januari 2022, 09:12   Bijgewerkt: 30 januari 2022, 09:23

Feyenoord versterkte zich deze week met Jorrit Hendrix. De voormalig PSV'er wordt op huurbasis overgenomen van Spartak Moskou, waar het hem nooit lukte om zich in de basis te spelen. In Rusland is men dan ook bepaald niet rouwig om het vertrek van de middenvelder.

"Godzijdank is Hendrix naar Feyenoord verhuisd", begon oud-international Roman Shirokov in gesprek met Sport-Express. Hij doelde niet alleen op de kwaliteiten van Hendrix. Ook stelde hij dat het goed was dat zijn positie - in Rusland mogen clubs slechts acht buitenlanders in de selectie hebben - vrijkomt voor andere buitenlandse spelers. "Het is moeilijk om een speler te beoordelen als hij zo weinig speelt, maar hij heeft hier niets bijzonders toegevoegd."

Ook Alexandr Mostovoy noemt Hendrix' vertrek een goede zaak en snapte in eerste instantie al niet waarom Spartak hem naar Rusland haalde. "Dat was al vreemd", begon hij tegenover het Russische Euro-Football. Niemand kende hem of had ook maar van hem gehoord. Hij kwam nauwelijks in actie en had het duidelijke moeilijk hier. Ook toen het team niet draaide, veranderde zijn rol niet. Ik denk dat het niet erg is dat hij vertrekt. Het is voor alle partijen goed: zelf wil hij ook spelen."

"Wat wel vervelend is, is dat spelers uit Nederland komen, hier veel geld verdienen en dan op huurbasis daar weer terugkeren", vervolgde Mostovoy. "Hendrix is daarin geen uitzonderlijk geval." Hij wees op de andere speler die Feyenoord huurt van Spartak Moskou, Guus Til. "Voor hem hebben ze een nog groter bedrag neergelegd."

Lees ook: Slot legt opvallende transfermove van Feyenoord uit

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen