Veerman hoopt op Schmidt: "Weet niet of hij me in de basis wil"

20 januari 2022, 22:05

De kop is eraf voor PSV-aanwinst Joey Veerman. De Volendammer verscheen donderdag in het bekerduel tegen Telstar (2-1) aan de aftrap en leverde met een assist en doelpunt een cruciale bijdrage aan de zege van de Eindhovenaren.

En dus krijgt de van sc Heerenveen overgekomen middenvelder direct de vraag of hij zondag verwacht te starten in de topper tegen Ajax. "Dat moet je aan de trainer vragen, ik weet niet of hij me in de basis wil", begint Veerman tegenover het Eindhovens Dagblad. "Het is nu leuk dat het voor zondag is, maar ik wil altijd belangrijk zijn. En het is wel tegen een club uit de eerste divisie."

Veerman kijkt uit naar de ontmoeting met de Amsterdammers, die zomaar eens cruciaal kan zijn voor de titelkansen van PSV. De koploper in de Eredivisie heeft een voorsprong van één punt op de formatie van coach Erik ten Hag. "Voor mij is zo'n topwedstrijd natuurlijk nieuw, ik weet niet hoe het is om zoiets mee te maken", vertelt Veerman. "Misschien is dat juist des te leuker, daardoor ga je er onbevangen in."

Lees ook: PSV dankt Veerman en gaat schadevrij richting Ajax

Veerman merkt in ieder geval al verschillen tussen sc Heerenveen en PSV. "Het niveau is veel hoger dan bij Heerenveen, dat merk je in de rondootjes, positiespelletjes en dat soort dingen. Het gaat allemaal net wat sneller dan ik gewend was, dat is ook wat ik graag wilde. Ik ben hier prima op mijn plek. Je weet dat als je tegen een tegenstander uit de eerste divisie speelt, dat het misschien wel een makkelijke avond gaat worden. Zo moet je alleen niet denken en uiteindelijk hebben we ook gewonnen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen