Wijndal chagrijnig na remise: "Dit kan toch niet, kom op man"

22 januari 2022, 23:39

Na negen wedstrijden zonder puntenverlies stapte AZ weer eens niet als winnaar van het veld. SC Cambuur hield de subtopper op een doelpuntloos gelijkspel. Daarmee kwam een ijzersterke reeks ten einde. Het leidde tot frustratie bij de Alkmaarders, die averij opliepen in de jacht op nummer drie Feyenoord. Het verschil kan na zondag weer zes punten bedragen.

"Ik ben chagrijnig", verzuchtte Owen Wijndal na afloop voor de camera van ESPN. "Wij kunnen hier toch niet 0-0 spelen, kom op man. De eerste helft waren we echt heel erg slordig. Cambuur kreeg wel weinig kansen, dat doen we dan wel weer goed. Maar het was verder gewoon slap, we kwamen nauwelijks tot kansen. Aan het einde moesten we wat forceren, maar dat lukte ook niet."

Lees ook: Sterk verdedigend Cambuur brengt zegereeks AZ ten einde

Het kan in de strijd om Europees voetbal zomaar duur puntenverlies zijn. "Het is gewoon kut, deze moeten we winnen om de druk op te voeren. Als je dit soort duels wint, hoef je ook niet naar andere ploegen te kijken." AZ profiteerde niet van de nederlaag van Vitesse en staat vijfde, met twee punten minder dan de nieuwe nummer vier FC Twente.

Wijndal had nooit het idee dat hij tegen Cambuur een eenvoudige avond zou gaan beleven. "Ik had niet het gevoel: dit komt wel goed. We kwamen gewoon niet tot kansen. Dan maak je het jezelf wel heel erg lastig", aldus de aanvoerder van de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen