Ajax maakt kans op grote zege: "Benfica is echt een drama"

23 februari 2022, 22:11

Ajax gaat in de rust met 1-2 aan de leiding in het Champions League-duel met Benfica. Gezien het spelbeeld in de eerste helft had die voorsprong al veel groter kunnen zijn, zo concludeerde analist Rafael van der Vaart. Hij zag een enorm verschil in vertrouwen tussen de beide ploegen. 

Van der Vaart zag hoe Ajax het niet erg moeilijk kreeg tegen een 'heel zwak' Benfica, zo vatte hij samen bij Ziggo. "Zij kwamen er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar Ajax heeft de controle. Door fouten van Benfica werd Ajax een paar keer heel gevaarlijk. Haller maakte in het begin een paar rare keuzes met afspelen. Er zat nog veel meer in dan alleen die twee goals, maar over het algemeen zie je één ploeg met vertrouwen en één ploeg zonder."

Op het eerste hoogtepunt was het niet lang wachten. Al in de eerste minuut speelde Antony twee man uit. "Met zoveel vertrouwen is het een wereldspeler, dan lukken dit soort dingen. En het is ook nog eens functioneel." Van der Vaart genoot ook van de openingstreffer van Dusan Tadic. "Die moet je met je verkeerde been nog wel even maken. Normaal gesproken gaat deze over, bij iedereen. Hoe hij 'm zo rustig met rechts in de verre hoek speelt, dat is wel echt kwaliteit. Het is echt een wereldgoal."

Vervolgens was het Sébastien Haller die een negatieve en positieve hoofdrol opeiste door de bal aan beide kanten een keer het doel in te werken. De eigen goal neemt Van der Vaart hem niet kwalijk. Hij stelde dat Benfica 'alle geluk van de wereld had' en had verwacht dat de ploeg de wedstrijd na die gelijkmaker meer naar zich toe zou trekken. "Dat verwacht je, maar deze ploeg heeft nul vertrouwen. Dat stralen ze in alles uit. Als je die verdedigers aan de bal ziet, die durven bijna niets..."

Bovendien was het dezelfde Haller die de Amsterdammers al snel weer op voorsprong schoot. Dat deed hij op aangeven van Steven Berghuis. "Een geweldige voorzet", aldus Van der Vaart. "Dit zijn de beste ballen voor een spits. Dan moet je er ook zijn om 'm af te maken, en dat was hij." Van de tweede helft verwacht hij vooral meer doelpunten. "Die kans is er, want Benfica is echt een drama. Ik had ze veel sterker verwacht. Ajax moet niet tevreden zijn met 1-2. Ze moeten het gewoon afmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen