'Auba' ziet droom uitkomen en hoopt op CL-winst met Barcelona

3 februari 2022, 14:22

Pierre-Emerick Aubameyang is donderdagmiddag gepresenteerd bij FC Barcelona. De aanvaller maakt transfervrij de overstap van Arsenal naar de Catalaanse club, waar hij een contract tekent tot medio 2025. De club en de speler kunnen er overigens voor kiezen om medio 2023 uit elkaar te gaan via een speciale clausule.

De aanvaller spreekt van een 'droom' tijdens zijn presentatie. "Ik ben erg blij, ik kijk er echt naar uit om voor Barça te spelen. Ik ga alles geven voor deze mooie club, het is een eer om dit shirt te dragen. Dit is een van de beste clubs ter wereld in een van de mooiste competities", vertelt Aubameyang tijdens zijn presentatie. De voetballer uit Gabon was bij Arsenal op het tweede plan geraakt en zette deze winter alles op alles om een transfer te maken.

"Bij Arsenal waren de laatste maanden moeilijk, maar dat hoort bij het voetbal. Ik kan alleen maar zeggen dat ik altijd mijn best heb gedaan en nooit de intentie heb gehad om iets fout te doen. Het ligt nu achter me, ik wil me focussen op de toekomst. Ik ben klaar om te presteren", vertelt de multifunctionele aanvaller, die al gepraat heeft met Xavi over zijn rol binnen de ploeg. "De trainer ziet me als spits, maar als hij me op een dag wel nodig heeft op de vleugels, dan is dat voor mij geen enkel probleem."

De aanvaller komt bij de nummer vijf van La Liga, maar zijn ambities zijn torenhoog. Hij hoopt op eremetaal, het liefst de Champions League. "Barça is een geweldige club die altijd moet vechten voor de prijzen. Ik denk dat we de CL kunnen winnen, we moeten er in elk geval alles aan doen. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn met veel doelpunten", aldus Aubameyang, die in Nou Camp een oude bekende treft in de persoon van Ousmane Dembélé.

Het duo was een plaag voor elke verdediger in hun gezamenlijke periode bij Borussia Dortmund. "Hij is een vriend van me. Ik hoop dat hij en de club snel een oplossing vinden", doelt hij op de stukgelopen onderhandelingen over een nieuw contract. De Franse aanvaller is aan het eind van dit seizoen transfervrij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen