Bosz zet ongeslagen reeks voort met winst in extremis

1 februari 2022, 23:03

Peter Bosz heeft met Olympique Lyonnais voor de zevende keer op rij niet verloren in de competitie. De oefenmeester zag zijn ploeg knap winnen van de nummer drie van de Ligue 1, Olympique Marseille. Het duel eindigde in 2-1.

Al na tien minuten moest de thuisploeg in de achtervolging. Matteo Guendouzi was de gevierde man bij Marseille door een hoekschop van Dimitry Payet te promoveren tot assist. De middenvelder werd niet goed gedekt en kon de bal daardoor overtuigend tegen de touwen koppen. Guendouzi was acht minuten later dicht bij een verdubbeling van de marge, maar zijn geplaatste schot van net buiten het zestienmetergebied ging rakelings over de goal heen.

Waar Marseille de voorsprong wilde verdubbelen, ging Lyonnais op zoek naar de gelijkmaker. Xherdan Shaqiri zorgde een kwartier voor tijd voor een juichende Bosz, die zijn ploeg weer naast de nummer drie zag komen. De voormalig speler van Liverpool, die sinds zijn komst naar Frankrijk nog te weinig zijn stempel heeft kunnen drukken, scoorde met een kopbal. Het bleek het begin van een prachtige slotfase voor de thuisploeg, want een minuut voor tijd zorgde Moussa Dembélé voor de winnende treffer.

Bosz en zijn manschappen klimmen door de driepunter van de elfde naar de zevende plaats op de ranglijst. De trainer lijkt de ploeg inmiddels aardig op de rit te hebben. Hij heeft nu drie duels op rij gewonnen en speelde daarvoor vier keer gelijk, onder anderen tegen Paris Saint-Germain.