Familie Nouri blij met akkoord met Ajax: "Koesteren de band"

21 februari 2022, 17:28

De familie van Abdelhak Nouri is blij dat er toch een akkoord bereikt is met Ajax. Hoewel het dossier lang leek af te stevenen op een arbitragezaak, is dat met dit akkoord toch nog van de baan. Daar is men blij mee, zo laat Mohammed Nouri – vader van Appie – weten in een reactie.

"Het is goed dat de discussie over aansprakelijkheid en de gevolgen daarvan tot het verleden behoren en we gezamenlijk de blik naar voren kunnen richten. Dat zal met name gericht zijn op de mooie plannen die wij hebben met de Abdelhak Nouri Foundation. Ook daar willen we samen met Ajax recht doen aan de betekenis die Abdelhak heeft", laat hij weten in de reactie op de clubsite. Over de opzet van de foundation zal pas in een later stadium meer naar buiten komen.

De band met Ajax is door dit akkoord in elk geval weer als vanouds. "Ook de betrokkenheid en inzet van Ajax is in al die jaren enorm belangrijk geweest. Ajax is al vanaf Abdelhak zijn jongste jaren een onlosmakelijk onderdeel van ons leven", verzekert vader Nouri. "Wij koesteren de band met zowel mensen binnen de club als met de trouwe supporters. Abdelhak zal voor altijd verbonden blijven aan nummer 34, het was zijn belofte aan alle supporters om te zorgen voor de 34e landstitel. Het maakt ons trots dat dit nummer met historische waarde van hem blijft."

"Dit nummer stond ook op zijn locker in de kleedkamer van Ajax 1", vervolgt Nouri senior. "Hij was enorm trots op die plek, het was voor hem een teken dat hij steeds dichter bij zijn doel kwam om belangrijk te zijn voor Ajax. Het is een mooi cadeau voor alle fans dat deze stoel een permanente plek zal krijgen in de fanshop en daardoor toegankelijk is voor iedereen."

Lees ook: Rugnummer 34 bij Ajax in principe voor altijd voor Nouri

In de komende zomer is het vijf jaar geleden dat het tragische ongeluk gebeurde en de familie kijkt dus vooral vooruit, maar ook nog even terug. "De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen