Liverpool na waanzinnige penaltyreeks recordwinnaar League Cup

27 februari 2022, 20:29

Liverpool heeft zich voor de negende keer in de clubhistorie verzekerd van de winst van de League Cup. De Engelse topclub was na een voetbalgevecht van 120 minuten en strafschoppen te sterk voor Chelsea. Tijdens de wedstrijd werden diverse doelpunten afgekeurd, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Uitgerekend de in het veld gebrachte Kepa Arrizabalaga miste de beslissende strafschop, nadat de eerste 21 penalty's werden benut.

In de verlenging liet invaller Romelu Lukaku het publiek van Chelsea nog ontploffen nadat hij zijn ploeg op voorsprong schoot, maar dat was buiten de arbitrage gerekend. Zijn doelpunt werd - net als die van Kai Havertz in minuut 110 - afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de kraker in een strafschoppenserie moest worden beslist. Daarin was Liverpool de beste.

Coach Thomas Tuchel haalde uitblinker Edouard Mendy kort voor tijd naar de kant om Kepa Arrizabalaga de penaltyreeks te laten keepen. Hij werd onder meer gepasseerd door Virgil van Dijk, die hard en hoog raak ramde. Kepa mocht na een sensationele penaltyreeks zelf achter de bal gaan staan, maar schoot huizenhoog over.

Het zat Chelsea sowieso niet mee. Twaalf minuten voor reguliere speeltijd werd ook al een streep gezet door de openingsgoal van Kai Havertz, die na een fraaie aanval eveneens buitenspel stond. Was het dan alleen maar Chelsea dat aanspraak maakte op de overwinning? Nee, want ook een treffer van Liverpool werd afgekeurd. Joël Matip kopte raak, maar kort daarvoor had Virgil van Dijk een overtreding begaan in de zestien.

Bovendien stuitte Liverpool regelmatig op de uitstekend keepende Edouard Mendy, die Chelsea met fraaie reddingen op de been hield. Zo keerde hij in de absolute slotfase van de reguliere speeltijd een snoeiharde kopbal van Virgil van Dijk. Liverpool liet het tot de strafschoppen komen, waarin het zich voor de negende keer in de historie verzekerde van de bekerzege. Geen club pakte de League Cup vaker.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen