Malen en Dortmund onder vuur: "Slechter dan dit wordt het niet"

25 februari 2022, 09:01

Borussia Dortmund heeft wederom een slechte beurt gemaakt in Europa. Het werd met 6-4 over twee wedstrijden uitgeschakeld door het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Daarmee ligt het nu uit de Champions League, uit de Europa League, uit de beker en staat het zes punten achter in de titelstrijd.

De Duitse media waren zeker niet te spreken over Dortmund. BILD was het meest vernietigend over Donyell Malen en zijn ploeggenoten. 'Slechter dan dit wordt het niet. Eerst uit de Champions League, toen de beker en nu ook nog deze rampzalige uitschakeling. Eigenlijk zou de club komende zomer zeven of acht spelers moeten lozen. Anders wordt het volgend seizoen niet beter.'

Wel springt het medium in de bres voor de trainer Marco Rose. 'Tegen zo veel fouten is geen enkele trainer opgewassen. Dit heeft niets met de tactiek te maken, maar met de kwaliteit van de spelers.' Mats Hummels was, niet voor het eerst dit seizoen, de schlemiel met een persoonlijke fout. Tegenover RTL laat hij zijn teleurstelling blijken. "Natuurlijk hadden we honderdduizend geblesseerden, maar dit is een enorme teleurstelling.

Lees ook: Van Bronckhorst maakt met Rangers stunt tegen Dortmund compleet

"We maakten te veel individuele fouten, waaronder ik. Dan kan het dus ook misgaan." Marco Rose baalde op de persconferentie ook van de fouten. "Het waren er niet heel veel, maar ze waren wel beslissend. De één komt te laat, de ander raakt de bal niet expres verkeerd, maar dit gaat al het hele seizoen zo. Dit mag ons gewoon niet overkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen