Media lyrisch na zege Van Bronckhorst: 'Rangers is favoriet'

18 februari 2022, 13:08

Giovanni van Bronckhorst wist donderdagavond een geweldige overwinning te boeken. Op bezoek bij Borussia Dortmund won de trainer van Rangers FC met 2-4. De afgelopen weken ontstond er onvrede over de oefenmeester, die de eerste plek in de competitie kwijtraakte aan Celtic en zijn ploeg niet sprankelend genoeg liet voetballen. Na deze bizarre wedstrijd is het sentiment bij de media weer honderdtachtig graden gedraaid.

'Deze overwinning zal wenkbrauwen in heel Europa doen fronsen. De nummer twee van de Bundesliga werd aan de kant geschoven door Rangers, dat de beste wedstrijd speelde sinds Van Bronckhorst aan het roer staat', zo schrijft The Scotsman. 'Na de eerste wedstrijd is Rangers ineens favoriet tegen Dortmund. De klus om bij de laatste zestien te komen, moet nu geklaard worden in eigen huis.'

Lees ook: Van Bronckhorst refereert na mega-stunt aan Feyenoord-tijd

Voor Van Bronckhorst was het pas zijn derde Europese wedstrijd bij zijn nieuwe club. 'Van Bronckhorst heeft laten zien dat hij een team kan neerzetten dat het de grotere jongens van Europa moeilijk kan maken. Iedereen speelde geweldig. Het enige minpunt was de tweede tegengoal, tien minuten voor tijd. Anders was de return een formaliteit geweest', aldus de BBC. Ook Sky Sports is onder de indruk en noemt het 'een van de mooiste overwinningen uit de clubgeschiedenis'.

The Guardian geeft eerlijk toe verbaasd te zijn over het sterk optreden van de Schotten. 'Iedereen wist dat Rangers op zijn best moest zijn voor een resultaat. Nu waren ze echt ongelooflijk. Een uitstekend optreden tegen een Europese grootmacht. Alle lof voor Rangers. De ploeg ontmantelde Dortmund op een memorabele avond.'

Voormalig voetballer Ally McCoist is bij talkSPORT sloot zich bij die commentaren aan na de onverwachte zege. "Vooraf zei ik: 'Je mag je handen dichtknijpen bij een gelijkspel'. Wat een geweldige prestatie. Een paar weken geleden was Rangers dramatisch tegen Celtic, maar nu lieten ze het andere uiterste zien. Het was echt fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen