Opstelling Ajax: Ten Hag geeft Gravenberch basisplaats terug

23 februari 2022, 19:17   Bijgewerkt: 23 februari 2022, 19:45

Ryan Gravenberch krijgt zijn basisplaats tegen Ajax terug in het Champions League-duel tegen Benfica. De negentienjarige middenvelder zag Steven Berghuis zijn rol de afgelopen wedstrijden goed invullen, maar hij schuift nu weer terug naar de nummer tien-positie. Dit alles gaat ten koste van Davy Klaassen.

De gewonnen topper tegen PSV (1-2) was de laatste waarin Gravenberch bij Ajax een basisplaats had. Hij kreeg daarna te kampen met een coronabesmetting, waarna trainer Erik ten Hag ervoor koos om Berghuis zijn rol in te laten nemen. Dat deed de multi-inzetbare speler zo goed, dat hij ook de wedstrijden erna op die positie mocht blijven staan en dus zijn negentienjarige concurrent op de bank hield. Ten Hag gaf eerder al aan per wedstrijd aan te kijken voor wie hij op die plek zou kiezen en vandaag is de keuze voor het eerst sinds die vraag speelt gevallen op Gravenberch. 

De positie van Gravenberch was de enige waar in aanloop naar de eerste Champions League-ontmoeting met Benfica een vraagteken achter stond. De overige tien namen zijn dan ook geen verrassingen. De verdedigers voor doelman Remko Pasveer zijn Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Daley Blind. Naast Berghuis en Gravenberch is Edson Álvarez de meest defensieve middenvelder en Antony, Sébastien Haller en Dusan Tadic vormen de voorhoede.

Om 21:00 uur trappen Benfica en Ajax in Estádio da Luz af voor het eerste treffen in het Champions League-tweeluik. Waar de Amsterdammers hun groep zonder puntverlies doorkwamen, eindigde Benfica in de laatste speelronde als nummer twee, boven FC Barcelona. In de Portugese competitie is de tegenstander van vanavond de nummer drie. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen