Van Bronckhorst maakt met Rangers stunt tegen Dortmund compleet

24 februari 2022, 23:09

Rangers is donderdagavond doorgedrongen tot de achtste finale van de Europa League. Na de stunt van vorige week maakte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst voor eigen publiek het karwei af tegen Borussia Dortmund (2-2). Donyell Malen was trefzeker op Ibrox, maar kon de Duitse ploeg niet voor een vroege Europese uitschakeling behoeden.

Het Rangers van Van Bronckhorst verraste in de heenwedstrijd vriend en vijand door Dortmund met 2-4 te verslaan. Het was voor Britse media reden om de loftrompet over de Nederlandse trainer te steken. 'Van Bronckhorst heeft laten zien dat hij een team kan neerzetten dat het de grotere jongens van Europa moeilijk kan maken', schreef de BBC. Maar, zo werd benadrukt, de buit was nog niet binnen.

Voor eigen publiek moest Rangers er donderdag voor zorgen dat het niet met twee doelpunten of meer verloor. De vooruitzichten werden er nog wat rooskleuriger op toen Julian Brandt halverwege de eerste helft een overtreding in zijn strafschopgebied maakte en James Tavernier vanaf elf meter raak schoot. De genadeklap was het niet, want Dortmund knokte zich nog voor rust via Jude Bellingham en Malen terug tot 1-2.

Een échte  comeback zat er echter niet in voor de Duitsers. Dortmund was weer terug bij af toen Tavernier na een uur de 2-2 voor zijn rekening nam. Ryan Kent zette de Schotten vervolgens zelfs op voorsprong, maar het doelpunt van de Engelse aanvaller werd na ingrijpen van de VAR vanwege een vermeende overtreding op Emre Can geannuleerd. Het deerde Rangers niet, want de 2-2 werd tot het laatste signaal volgehouden.

Rangers verdwijnt vrijdag in de koker voor de loting voor de achtste finale van de Europa League. In de volgende ronde nemen de Schotten het op tegen een van de groepswinnaars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen