Van Bronckhorst zorgt voor daverende stunt tegen Dortmund

17 februari 2022, 20:55   Bijgewerkt: 17 februari 2022, 21:01

Er is nog niets beslist, maar het Rangers van Giovanni van Bronckhorst heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft in de tussenronde van de Europa League. De Schotten zorgden in de heenwedstrijd tegen Borussia Dortmund voor een daverende stunt door met 2-4 te winnen.

Rangers is veroordeeld tot het spelen van play-offs omdat het in de groepsfase op de tweede plaats achter Olympique Lyonnais eindigde. Waar de Schotten op hetzelfde niveau actief bleven, daalde Borussia Dortmund af. De Duitsers begonnen het seizoen op de Champions League, maar kwamen in een groep met Ajax, Benfica en Besiktas niet verder dan de derde plaats.

Dortmund gold in het Signal Iduna Park als grote favoriet om een eerste stap richting de laatste zestien van de Europa League te zetten, maar het was Rangers dat vlak voor rust brutaal de leiding nam. Na een handsbal schoot James Tavernier vanaf de strafschopstip de 0-1 binnen, waarna Alfredo Morelos nog geen twee minuten later de marge verdubbelde.

Alsof dat nog niet genoeg was, zette John Lundstram vroeg in de tweede helft de 0-3 op het scorebord door in de lange hoek Gregor Kobel te verschalken. Het antwoord van Borussia Dortmund liet niet lang op zich wachten: Jude Bellingham maakte op vergelijkbare wijze als Lundstram de 1-3, waarmee hij de Duitse hoop nieuw leven inblies. De vreugde was van korte duur, want een eigen doelpunt van Dan-Axel Zagadou betekende de 1-4

Nadat Donyell Malen eruit was gehaald, kwam Dortmund tien minuten voor tijd nog wel terug tot 2-4. Een doekje voor het bloeden, want de Duitsers staan er na één wedstrijd belabberd voor tegen Rangers. Over een week moeten zij de schade zien te repareren. Mogelijk kan Erling Haaland, die vanavond ontbrak, zijn ploeg dan aan de nodige doelpunten helpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen