Ajax verslaat AZ in kansarm duel en is tegenstander PSV in finale

3 maart 2022, 22:14   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 22:41

Ajax heeft donderdag de finale van de KNVB Beker bereikt. De Amsterdammers wonnen in een kwalitatief tegenvallende halve finale met 0-2 op bezoek bij AZ. Steven Berghuis en Davy Klaassen zorgden in Alkmaar voor de doelpunten.

De thuisploeg liet direct haar aanvallende intenties blijken. Zakaria Aboukhlal – die door coach Pascal Jansen aan de linkerkant werd geposteerd – brak door en vond Ajax-doelman André Onana op zijn weg. De AZ-aanvaller werd daarna teruggefloten wegens buitenspel. Aan de overkant was de eerste Ajax-kans direct raak: Steven Berghuis plaatste de bal vanaf de rand van de zestien via de binnenkant van de paal achter doelman Peter Vindahl Jensen: 0-1.

Aan de overkant was Ajax alleen van afstand gevaarlijk: Antony trof met een indraaiend schot de bovenkant van de lat. Het waren vooral randverschijnselen die voor ophef zorgden. Zo kregen diverse spelers het met elkaar aan de stok en maakten ze zich bij AZ druk om het theatrale vallen van onder andere Edson Alvarez.

Na rust probeerde AZ met inmiddels Tijjani Reijnders binnen de lijnen meer controle op de wedstrijd te krijgen. Hoewel de Alkmaarders iets meer aan voetballen kwamen, leidde dit nog steeds niet tot doelgevaar. Dat gold ook voor Ajax, dat AZ-goalie Vindahl nauwelijks aan het werk zette. De doelman moest alleen ingrijpen op een niet al te bijzonder schot van Berghuis.

Laatstgenoemde was de uitverkorene om het duel in Alkmaar te beslissen en Ajax een finaleplaats te bezorgen. Uit een counter werkte Klaassen de allesbeslissende 0-2 tegen de touwen. Ajax is door de overwinning nog in de race om drie prijzen. Op zondag 17 april is PSV in De Kuip de tegenstander in de bekerfinale.

Opstellingen en beoordelingen

Opstelling AZ: Peter Vindahl 6; Aslak Witry 5 (58. Kamal Sowah 6), Pantelis Hatzidiakos 6 (58. Sam Beukema 6), Bruno Martins Indi 6,5, Owen Wijndal 6; Yukinari Sugawara 6, Dani de Wit 6, Jordy Clasie 6; Zakaria Aboukhlal 6 (46. Tijjani Reijnders 6), Vangelis Pavlidis 5, Jesper Karlsson 6.

Opstelling Ajax: André Onana 6; Jurriën Timber 6 (75. Devyne Rensch), Perr Schuurs 7, Lisandro Martinez 6, Daley Blind 6,5 (75. Nicolas Tagliafico); Edson Álvarez 6, Steven Berghuis 6,5 (81. Davy Klaassen), Ryan Gravenberch 6; Antony 5,5, Sébastien Haller 6, Dusan Tadic 6.

Man of the Match: Steven Berghuis (Ajax).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen