Concurrent van Frenkie is dolgelukkig en sneert naar Koeman

14 maart 2022, 08:20
Concurrent van Frenkie is dolgelukkig en sneert naar Koeman

Het was zondagavond feest bij FC Barcelona. Drie dagen na het teleurstellende gelijkspel tegen Galatasaray waren de Catalanen met 4-0 te sterk voor Osasuna. De grootste glimlach verscheen na afloop op het gezicht van Riqui Puig. De middenvelder moet geduldig wachten op zijn kans, maar greep die tegen Osasuna met beide handen aan. Puig scoorde zijn eerste goal in Camp Nou en beleefde ''een van de belangrijkste dagen'' van zijn leven. 

FC Barcelona heeft de smaak te pakken. Hoewel de ploeg van Xavi afgelopen donderdag een mindere avond beleefde tegen Galatasaray, maakt ze eigenlijk al weken indruk. In de competitie is FC Barcelona al sinds begin december ongeslagen. De achterstand op nummer twee Sevilla wordt steeds kleiner. Ook de Nederlanders bij de Catalaanse club lieten zich de laatste weken gelden. Zo maakte Memphis Depay vorige week nog de winnende tegen Elche en begint ook Frenkie de Jong steeds beter in vorm te raken. 

Lees ook: Fenomenale statistiek 'Auba' onderstreept supervorm Barça

Maar in de thuiswedstrijd tegen Osasuna was er geen belangrijke rol weggelegd voor de Nederlanders. Het waren andere spelers die de ploeg op sleeptouw namen. Ousmane Dembélé verzorgde twee assists, terwijl Ferran Torres twee keer doel trof. Maar de meest gelukkige van allemaal was Puig. De middenvelder wordt al jaren genoemd als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding, maar door de moordende concurrentie komt hij er niet tot nauwelijks aan te pas. Zondag mocht hij het eindelijk weer laten zien en dat deed hij. Puig nam als invaller de vierde Catalaanse treffer van de avond voor zijn rekening. 

 

''Het is een grote dag voor mij'', zei Puig na afloop in gesprek met Mundo Deportivo. ''Dat ik mijn eerste doelpunt in Camp Nou heb gescoord maakt dit een van de belangrijkste dagen van mijn leven. Ik ga het vieren met mijn familie en vrienden.'' Zoals gezegd moet Puig geduldig wachten op zijn kans. Hij zag zijn invalbeurt tegen Osasuna als een beloning. ''Ik bedank Xavi en zijn staf voor de afgelopen periode en al het advies dat zij mij geven om hard te blijven werken'', aldus de 22-jarige middenvelder. 

Puig kon het na afloop ook niet laten om een kleine sneer uit te delen naar Ronald Koeman. De Nederlander werd in oktober ontslagen als hoofdtrainer van FC Barcelona. In de eerste weken van het seizoen benadrukte Koeman nogmaals dat de ploeg volgens hem niet goed genoeg was om voor de prijzen te spelen. ''Het team heeft een idee dat we eerder niet hadden'', vertelt Puig. De komende twee wedstrijden worden cruciaal voor FC Barcelona. Aanstaande donderdag wacht de return tegen Galatasaray en een paar dagen later El Clásico. ''We krijgen nu twee wedstrijden die we moeten winnen. We kijken er naar uit.'' 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen