Cruijff uit zich over situatie Dembélé: ''Dat is het belangrijkste''

14 maart 2022, 10:25
Cruijff uit zich over situatie Dembélé: ''Dat is het belangrijkste''

Ousmane Dembélé was zondagavond de grote uitblinker bij FC Barcelona in de thuiswedstrijd tegen Osasuna. De Fransman verzorgde twee assists, waarmee hij een belangrijk aandeel had in de overtuigende 4-0 overwinning. Dembélé heeft het de laatste weken weer op zijn heupen. FC Barcelona hoopt hem nog altijd te kunnen overtuigen van een langer verblijf, maar Jordi Cruijff weet dat de club het niet in de hand heeft. 

Hoewel Dembélé in de eerste seizoenshelft, niet voor het eerst sinds zijn komst naar FC Barcelona, een lange tijd buitenspel stond, is hij dit seizoen een van de opvallendste spelers bij de Catalaanse topclub. Niet per se door zijn prestaties binnen de lijnen, maar vooral vanwege zijn contractsituatie. De Fransman is in het bezit van een aflopend contract. Zoals het er momenteel naar uitziet, trekt hij komende zomer transfervrij de deur van Camp Nou achter zich dicht. FC Barcelona heeft al meerdere pogingen gedaan om Dembélé zijn contract te verlengen, maar vooralsnog zonder succes. 

De belangrijkste reden daarvoor is dat Dembélé en zijn entourage nogal wat geld vragen van FC Barcelona. Zoals bekend is de financiële situatie van de Catalanen niet opperbest, dus gek is het niet dat ze niet wilden voldoen aan de eisen van Dembélé en zijn zaakwaarnemer. Dat de Fransman zich vooralsnog niet langer wilde verbinden aan de club, kwam hem nog niet zo lang geleden op een hels fluitconcert te staan. Maar inmiddels staan de supporters op de banken voor de vleugelflitser. Zeker na zijn glansrijke optreden tegen Osasuna. 

Lees ook: 'Zaak heropend: Dembélé wil tóch langer bij Barça blijven'

Dembélé had het op zijn heupen en noteerde zijn zesde en zevende assist in de competitie van dit seizoen. Na afloop ging het dan ook wederom over zijn toekomst. Ditmaal mocht Cruijff, technisch adviseur bij de club waar zijn vader Johan furore maakte als speler én trainer, zich erover uitspreken. ''De situatie met betrekking tot de verlenging van zijn contract is niet makkelijk'', zegt hij bij Mundo Deportivo. ''Het belangrijkste is dat hij het team blijft helpen de doelen te bereiken. De rest hebben we niet in de hand'', aldus Cruijff. 

De technisch directeur verbaast zich niet over het goede optreden van Dembélé. Volgens de Nederlander is het niet meer dan logisch dat de Fransman zichzelf zo etaleert. ''Hij speelde een goede wedstrijd, zoals dat gebeurt bij veel spelers van wie het contract afloopt en die op zoek zijn naar een beter contract.'' Nu Dembélé in zo'n goede vorm verkeert, wordt er de komende wedstrijden vanzelfsprekend naar hem gekeken. FC Barcelona kan een flitsende Dembélé goed gebruiken in de return tegen Galatsaray en in El Clásico.

 

Cruijff wilde het echter nog niet over het treffen met Real Madrid hebben. ''De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Indien mensen anders denken, hebben ze het mis. Als speler leefde ik altijd van wedstrijd naar wedstrijd. We zullen uiteindelijk zien of het ons iets gebracht heeft. Nog niet zo lang geleden stonden we vijfde, nu derde.'' En de tweede plek heeft FC Barcelona in zicht. De achterstand op Sevilla bedraagt, met één wedstrijd minder gespeeld, vijf punten. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen