Frenkie een van de weinige lichtpuntjes bij matig Barcelona

10 maart 2022, 22:54

FC Barcelona heeft donderdagavond een zeer teleurstellende remise geboekt in eigen huis tegen Galatasaray (0-0). De Catalaanse grootmacht rouleerde flink in de Europa League, maar Frenkie de Jong was een van de vaste basisspelers die wél negentig minuten meedeed. Hoewel de oud-Ajacied een ruime voldoende haalde, kon hij zijn ploeg niet aan de zege helpen. 

Hoewel coach Xavi veel spelers had gespaard bij FC Barcelona, Pierre-Emerick Aubameyang, Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Busquets en Ousmane Dembélé begonnen onder anderen op de bank in een driekwart vol Camp Nou, stond Frenkie de Jong 'gewoon' aan de aftrap. Samen met sterkhouder Pedri is de Nederlander de laatste weken in grootste vorm en moest met Memphis Depay en Sergino Dest als basisklant het verschil maken tegen Galatasaray.

In het eerste bedrijf deed hij dat in de rol van controleur vooral door zijn geweldige passing: in het eerste bedrijf kwamen 30 van zijn 31 passes aan, won hij al zijn persoonlijke duels en al zijn tackles waren succesvol. Toch was de Catalaanse ploeg ondanks het veldoverwicht te weinig gevaarlijk en mede daardoor greep Xavi halverwege in met een driedubbele wissel. Een kwartier later ging ook de moegestreden Memphis naar de kant.

In het tweede bedrijf nam De Jong, door de invalbeurt van Busquets meer naar voren geschoven, ook in de eindfase het voortouw. De Nederlander had een fraai afstandsschot in huis, maar Ignacio Peña lag in de weg. Niet veel later raakte Frenkie in een rebound de paal van dichtbij en hoewel dat in buitenspelpositie leek te gebeuren, bleek later dat dát niet het geval was.

De bal ging echter niet over de doellijn, waardoor FC Barcelona opnieuw niet scoorde. Datzelfde gold voor de bal die Bafetimbi Gomis – hij viel in voor de onzichtbare Ryan Babel – tegen de touwen schoot, want hij deed dat in buitenspelpositie. Net als naamgenoot Frenkie de Jong kon ook invaller Luuk de Jong het verschil niet meer maken, waardoor FC Barcelona komende week, een paar dagen voor het treffen met Real Madrid, nog flink aan de bak zal moeten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen