Opstellingen AZ en Ajax: Ten Hag kiest voor 'Schuurs-variant'

3 maart 2022, 18:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstellingen voor de bekerclash tussen AZ en Ajax zijn bekend. Daarbij is die van de Amsterdammers redelijk opvallend te noemen, met Perr Schuurs en Ryan Gravenberch als de meest verrassende namen. Bij AZ is Zakaria Aboukhlal de enige nieuwe naam in de basiself. 

Van tevoren was al bekend dat Erik ten Hag in Alkmaar niet over zijn favoriete elf kon beschikken. Noussair Mazraoui ontbreekt namelijk vanwege een blessure. Ook over het meespelen van Jurriën Timber waren nog twijfels, maar hij is fit genoeg om aan de aftrap te beginnen. Dat doet hij op de plek van Mazraoui, wat betekent dat Devyne Rensch op de bank plaatsneemt en Perr Schuurs zich op mag maken voor een basisplaats.

Op het middenveld krijgt Ryan Gravenberch de voorkeur. Uit tactische overwegingen begon hij ook in het Champions League-duel tegen Benfica (2-2), maar in de verdere wedstrijden van de laatste weken ging de voorkeur uit naar Davy Klaassen. De rest van de basiself levert geen verrassingen op, met André Onana dus als vervanger van de geblesseerde Remko Pasveer.

De opstelling van de Alkmaarders kent één verrassing met het ontbreken van Fredrik Midtsjø. De Noor is geblesseerd en wordt vervangen door Zakaria Aboukhlal. Verder kiest Pascal Jansen net als tegen Feyenoord voor zijn beide rechtsbacks aan de rechterkant. Aslak Witry zal die positie achterin innemen, terwijl Yukinari Sugawara opnieuw als rechtsbuiten fungeert. 

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Clasie, De Wit, Karlsson; Sugawara, Pavlidis, Aboukhlal

Opstelling Ajax: Onana; Timber, Schuurs, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen