Waarom Go Ahead mag blijven dromen van Europees sprookje

8 april 2022, 21:53   Bijgewerkt: 8 april 2022, 22:05

Een uiterst effectief Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de droom op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal levend gehouden. In de eigen Adelaarhorst werd Willem II, dat voetballend gezien zeker niet minder was dan de thuisploeg, met 4-0 afgedroogd. De uitslag zorgt ervoor dat de zorgen bij Willem II alleen maar groter zijn geworden.

De overwinning in de eigen Adelaarshorst op Willem II heeft er bij Go Ahead voor gezorgd dat de Deventernaren op 36 punten zijn gekomen. Een fantastisch aantal, waarmee de ploeg momenteel op de negende plek in de Eredivisie staat. De ploeg van Kees van Wonderen staat gelijk in punten met de nummer acht FC Groningen (dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld) waardoor er gedroomd mag worden van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

De achtste plek geeft namelijk recht op deelname aan de play-offs. Hoewel Go Ahead het hele seizoen bezig was met handhaving, wat gezien de begroting van de Deventer ploeg ook logisch is, lonkt nu zelfs een Europees sprookje. Op welke manier is dit Go Ahead Eagles in deze positie terechtgekomen?

Aan het veldspel tegen Willem II was het in ieder geval niet direct te zien waarom Go Ahead op deze plek terecht is gekomen. Echter draaien de Deventernaren een geweldig seizoen. De ploeg heeft voetballend vermogen toegevoegd aan de selectie, maar daar blijft het niet bij. Fysiek gezien bijt Go Ahead ook van zich af, wat in het eerste bedrijf tegen Willem II goed te zien was.

De Deventernaren kwamen in de eerste helft al na 35 minuten op een 2-0 voorsprong, Trainer Kevin Hofland was voorafgaand aan het duel op de hoogte van de goede hoekschoppen en vrije trappen van Go Ahead, maar dat was niet te zien. Twee keer kwam de ploeg van Kees van Wonderen tot scoren uit een standaardsituatie. Het waren Isac Lidberg en het Spaanse pareltje Inigo Cordoba die De Adelaarshorst in extase brachten, waarna invaller Ogechika Heil het duel na zeventig minuten in het slot gooide. Tien minuten later werd er opnieuw uit een hoekschop gescoord en dat is geen toeval voor Go Ahead.

De goals uit dode spelmomenten zijn typerend voor dit seizoen van Go Ahead, want de nummer negen van de Eredivisie komt ontzettend vaak tot scoren uit standaardsituaties. Uiteraard is dat niet de enige reden waarom de ploeg nog steeds kan dromen van deelname aan de play-offs, want er zit ook erg veel kwaliteit in de selectie.

Cordoba, Luuk Brouwers, Bas Kuipers. Drie zeer belangrijke spelers voor Kees van Wonderen die alle drie in een andere linie staan opgesteld. Laatstgenoemde zorgt er met de andere verdedigers dat Go Ahead het defensief tegen goede ploegen goed neerzet (denk aan de 0-0 op bezoek bij Ajax), terwijl Brouwers en Cordoba voor de nodige doelpunten zorgen. Het elftal is in balans en zorgt met een realistische tactiek, individuele klasse en veel strijd voor goede resultaten.

Met die strijd zorgt Go Ahead er ook voor dat ze het publiek met zich meekrijgen. De supporters van de volksclub uit Deventer, die vrijdagavond stiekem al 'wij gaan Europa in' begonnen te zingen, hebben zich dit seizoen van hun beste kant laten zien en zijn ook een onderdeel van dit succes. Dat was goed te zien toen de stadions wegens de ontwikkelingen rondom het coronavirus gesloten werden. Go Ahead Eagles presteerde op dat moment veel minder, waarvan de oorzaak het missen van de sfeervolle ambiance in De Adelaarshorst leek te zijn.

Na het sprookje van de promotie naar de Eredivisie van vorig jaar, kan Go Ahead in de laatste weken van het seizoen gaan toewerken naar een mogelijke deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De overwinning op het noodlijdende Willem II, waar de kopzorgen alleen maar groter worden, helpt daar enorm bij. Het was niet zo dat Go Ahead Eagles voetballend goed voor de dag kwam, maar een uiterst effectieve voorhoede zorgde ervoor dat de opponent uit Brabant, die nu tien (!) wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, strijdend ten onder ging: 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen