Bryan Roy voert taakstraf niet uit en moet 40 dagen de cel in

3 mei 2022, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bryan Roy (52) moet veertig dagen de gevangenis in omdat hij zijn taakstraf van 80 uur niet heeft uitgevoerd, zo meldt het Algemeen Dagblad. De oud-speler van onder meer Ajax en het Nederlands elftal werd in september vorig jaar schuldig bevonden aan het bedreigen van premier Mark Rutte.

Roy plaatste een jaar geleden een tweet waarin hij suggereerde dat Rutte een 'headshot' zou krijgen. Kort na het bericht pakte de politie de 32-voudig Oranje-international op voor verhoor. Roy verklaarde onder meer dat hij denkt dat Rutte meewerkt aan aan het terugbrengen van de wereldbevolking tot 5 miljoen mensen en het coronavirus hiervoor wordt gebruikt. Ook houdt hij de premier (mede-)verantwoordelijk voor kinderhandel.

Vlak na zijn veroordeling maakt Roy duidelijk niet voornemens te zijn de taakstraf van 80 uur uit te voeren. 'Mark kan die hele taakstraf in zijn naad douwen', stuurde hij via Twitter de wereld in. Roy heeft daad bij woord gevoegd en zal nu ruim een maand moeten brommen. De voormalig voetballer is inmiddels opgepakt en zit zijn straf uit. Het is niet bekend sinds wanneer Roy vastzit en wanneer hij weer vrijkomt.

Roy was tussen 1998 en 2004 actief als voetballer. Hij lanceerde zijn professionele carrière bij Ajax en kwam daarna uit voor Foggia, Nottingham Forest, Hertha BSC, NAC Breda en Workington. Als trainer was hij geruime tijd actief in de jeugdopleiding van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Complottheorieën geloven moet je zelf weten, maar er ook naar handelen gaat vaak toch wat te ver...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen