Pochettino eerlijk over Messi: "Voelde zich niet zo op zijn gemak"

1 mei 2022, 12:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain-coach Mauricio Pochettino heeft zich openlijk uitgesproken over Lionel Messi (34). Volgens de Argentijnse coach gaat zijn landgenoot volgend seizoen iedereen verbazen bij de Franse topclub, ondanks dat zijn eerste seizoen ietwat tegenvallend was. 

"We hebben het niet over een gewone speler. Nee, Messi zit op hetzelfde niveau als Diego Maradona", stelt Pochettino over zijn landgenoten. "Het is duidelijk dat de transfer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain een grote verandering was, waarbij een aanpassingsproces noodzakelijk was. Door bepaalde omstandigheden voelde hij zich niet zo op zijn gemak als in Barcelona, ??waar hij twintig jaar heeft gespeeld en de absolute vaandeldrager van de club was."

En mede daardoor vielen de prestaties van de buitenspeler bij zijn nieuwe club ietwat tegen, erkent Poch. Maar het zou niet eerlijk zijn om hem alleen daarop te beoordelen. "Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten. Volgend seizoen wordt een heel ander seizoen voor hem. Dit was een jaar van leren, niet alleen op professioneel niveau door naar Parijs te komen, in een nieuwe competitie en met nieuwe teamgenoten, maar ook op het familieniveau. Daar moet je rekening mee houden. Zo'n transfer is een grote omwenteling die een speler kan raken."

Lees ook: 'Pochettino krijgt ontslag na titel

Toekomst Pochettino

Het is echter wel de vraag of Messi bij Paris Saint-Germain volgend seizoen nog te maken krijgt met Pochettino. Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van de coach, die niet voldoende indruk zou maken in de Franse hoofdstad. Dat was mede omdat hij Messi niet echt aan de praat kreeg, met negen goals en dertien assists in 31 officiële wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen