Wormuth wilde na ontslag meteen terugkeren bij Heracles Almelo

11 juni 2022, 10:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank Wormuth wilde na de eerste verloren play-offwedstrijd van Heracles Almelo terugkeren bij de club waar hij een paar dagen eerder ontslagen werd. Hoewel zijn oude club met 3-0 verloor op Kralingen, wilde de Duitser instappen voor de return. "Ik was er echt graag bij geweest. Nu lijkt het alsof ik niet ben gedegradeerd, maar dat is natuurlijk wel zo."

Zijn zaakwaarnemer wilde ondanks zijn verzoek echter geen contact opnemen met Heracles Almelo, zo vertelt de Duitse coach die tegenover TC/Tubantia eenmalig terugblikt op zijn periode. De situatie rondom Rai Vloet noemt de coach het basisprobleem dit jaar. "Met hem verloren we het hart van onze ploeg", zei Wormuth. "We waren in shock na het nieuws. Om het kind, de familie, maar ook om onze vriend Rai. Er hing een zwaard van Damocles boven Heracles, dat scherp was aan alle kanten. Ik ben bij Rai geweest, hij zat al weken in zijn eentje in een kamer bij zijn moeder. Te malen, zich af te vragen wat er was gebeurd. Hij had zijn eigen verhaal en ik geloofde dat hij niet te hard had gereden en niet te veel had gedronken. We hebben een goede band. Tegelijk maakte ik me grote zorgen of hij zichzelf wat aan zou doen." 

Wormuth heeft een depressieve zoon en herkende het gedrag van zijn zoon bij Vloet. De coach dacht de middenvelder te helpen met zijn speeltijd tegen NEC. "Het was alleen veel te vroeg voor de familie, onze fans, voor iedereen, maar ook Rai was er totaal niet klaar voor. Dan kan ik nog zo ervaren zijn, maar ik zat in een tunnel." Nog altijd vindt Wormuth dat Vloet zijn excuses in het openbaar zou moeten maken en ook de deur blijft voor hem open staan. "Zolang ik leef, blijft de deur voor hem open, de band is diep." 

Lees ookHoogma doet beroep op Heraclieden: "Hebben jullie keihard nodig"

Ontslag Wormuth

Wormuth vertrok door de achterdeur bij Heracles Almelo, de club die uiteindelijk degradeerde. Toen de club de nacompetitie in moest, vroeg Wormuth aan technisch directeur Tim Gilissen of hij vertrouwen in hem had. "Ja, zei hij. Ik heb de spelersraad gesproken, ook daar was er steun. Directeur Rob Toussaint vroeg of ik een plan had voor de nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior. Natuurlijk had ik dat." Toch werd de Duitser een dag later alsnog ontslagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen