FC Utrecht volgt voorbeeld van Ajax en PSV: Zuidam krijgt hulp

18 augustus 2022, 17:23

Tim Gilissen gaat aan de slag bij FC Utrecht. De voormalig technisch directeur van Heracles Almelo gaat in de Galgenwaard samenwerken met Jordy Zuidam. Hij wordt technisch manager en zal verantwoordelijk worden voor de opleiding van de club én het beloftenteam.

Dat maakt de Eredivisionist bekend. De voormalig speler van Heracles, Go Ahead Eagles en NAC tekent een driejarig contract in de Domstad. FC Utrecht hoopt dat de jeugdopleiding de komende jaren belangrijker wordt voor de club. De afgelopen jaren werd er behoorlijk geïnvesteerd in de academie en daar moeten de komende jaren de vruchten van geplukt worden. Gilissen moet daar voor gaan zorgen.

Steeds meer clubs kiezen ervoor om de technisch directeur een assistent te geven. Marc Overmars kreeg in Amsterdam de hulp van Gerry Hamstra, terwijl Jan Vennegoor of Hesselink inmiddels John de Jong helpt bij PSV. FC Utrecht wilde de functie eerder al invullen, maar dat lukte niet. De club vroeg Willem Janssen, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, maar hij koos voor een avontuur bij VVV-Venlo als 'td'.

Vertrek bij Heracles

Gilissen vertrok na de degradatie van Heracles uit Almelo. "De afgelopen drie jaren heb ik met hart en ziel mijn inhoudelijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen van Heracles Almelo. Daar zitten vele mooie momenten bij. Na de recente degradatie zijn het bestuur en ik samen tot de conclusie gekomen de weg vrij te maken voor een spoedige terugkeer van de club in de eredivisie", vertelde hij destijds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen