Heracles morst maar juicht, achterstand Willem II wordt groter

29 augustus 2022, 22:31

Heracles Almelo is niet langer foutloos in de Keuken Kampioen Divisie. Het gelijkspel tegen MVV zal door het scoreverloop ech aanvoelen als een overwinning. Dat geldt niet voor de remise van Willem II op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Heracles Almelo - MVV 2-2

Na overtuigende zeges op ADO Den Haag (4-0), Jong FC Utrecht (0-3) en Jong PSV (0-3) stond deze maandag voor Heracles de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. De Heraclieden hoopten voor eigen publiek de uitstekende seizoensstart een passend vervolg te geven, maar de avond verliep anders dan voorzien.

In minuut twintig kreeg Heracles de 0-1 - het eerste tegendoelpunt van het seizoen - om de oren. Michael Brouwer wist een inzet van Orhan Dzepar nog te keren, maar uit de rebound schoot Jarne Steuckers alsnog raak. MVV stevende af op een stunt toen na een uur ook de 0-2 viel. Nicky Souren verdubbelde na een ingestudeerde corner de marge namens de bezoekers. Emil Hansson zorgde ervoor dat Heracles toch nog een punt aan de wedstrijd overhield. Eerst nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening, vlak voor tijd krulde hij de 2-2 op fraaie wijze binnen.

Jong FC Utrecht - Willem II 0-0

Net als Heracles hoopt Willem II binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie. De start van het seizoen verloopt echter niet zoals gewenst. Op bezoek bij Jong FC Utrecht leden de Tilburgers alweer het derde puntenverlies in vier wedstrijden. Daardoor heeft de ploeg van trainer Kevin Hofland nu al een achterstand van zeven punten op koplopers PEC Zwolle en FC Eindhoven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen