Schreuder moet puzzelen in voorhoede: "Brobbey is bizar goed"

7 augustus 2022, 21:55
Foto: © ProShots

Ajax beschikt over een overschot aan goede aanvallers, waardoor Alfred Schreuder een moeilijke puzzel moet leggen. Dat is de mening van Kenneth Perez en Arnold Bruggink na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na rust begon het bij de Amsterdammers te lopen toen Brian Brobbey in de ploeg kwam.

Voorin heeft de trainer ook de keuze over Dusan Tadic, Antony en Steven Bergwijn. Die lijken te goed voor de bank, maar Perez zou Brobbey ook opstellen. "Brobbey is bizar goed geworden. Ik ben flabbergasted door zijn ontwikkeling. Ik vond hem heel druistig toen hij begon, maar ik vind hem inmiddels zó rustig, zó bedacht in wat hij wil doen. Zijn lichaam is ongeëvenaard", vertelt de Deense analist in het praatprogramma Dit was het Weekend.

In de studio wordt gesteld dat Steven Bergwijn het beste is aan de linkerkant, maar daar staat Tadic. Met hem zou dan geschoven moeten worden om ze alle vier op te stellen, waarbij de Serviër dan wellicht als aanvallende middenvelder kan fungeren. "Tadic is de afgelopen jaren de belangrijkste speler van Ajax geweest", stelt Bruggink. "Je gaat je beste speler toch niet weghalen van zijn beste positie, waar hij in de afgelopen jaren het beste heeft gespeeld?"

Perez kan zich wel vinden in die woorden. "Als je begint te tornen aan Tadic, moet je echt wel weten wat je aan het doen bent als trainer. Dan heb je een langer plan nodig dan alleen voor de volgende wedstrijd. Dat gaat geheid problemen opleveren. Als je het doet, moet je bijna beslissen dat je min of meer richting het einde toe gaat met Tadic. Maar ik vind hem een zeer bepalende en zeer goede speler voor Ajax", besluit de voormalig middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen