Waarom Ajax een flink deel van de Antony-transfersom inlevert

21 augustus 2022, 22:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een bod van tachtig miljoen euro van Manchester United afgewezen en het is ook nog geen zekerheid dat een bod van honderd (!) miljoen euro wel geaccepteerd gaat worden. Toch zullen de Amsterdammers ook bij een akkoord lang niet het volledige bedrag kunnen incasseren.

Het Algemeen Dagblad weet namelijk dat Antony's oude club São Paulo liefst twintig procent als doorverkooppercentage overhoudt aan de deal tussen Ajax en Manchester United. Dat is bedongen bij de deal die werd gemaakt tussen beide clubs destijds in 2020 en dus zomaar goed kan zijn voor twintig miljoen euro – dat meer is dan bijna zestien miljoen euro die Ajax destijds als basisbedrag overmaakte, wat door vooraf afgesproken bonussen nog kon oplopen tot 21,75 miljoen euro.

Het kan ook zijn dat de clausule alleen over het gedeelte gaat waarop Ajax winst maakt, dan valt die wat lager uit omdat de betaalde transfersom eerst van de nieuwe transfersom afgetrokken moet worden. Maar nog zal men ongeveer een vijfde van het totale bedrag naar Brazilië moeten overmaken. Onbevestigde geruchten beweren dat de aanvaller zelfs ook nog vijf procent (mogelijk dus zo'n vijf miljoen euro) krijgt bij een deal. Naast al die percentages moet Ajax ook nog 2,7% van de totale transfersom afstaan aan opleidingsvergoedingen.

Lees ook: Schreuder spreekt voorkeur over Antony-deal uit bij Ajax-leiding

Ook is het niet ondenkbaar dat een zaakwaarnemer nog een klein deel van de transfersom incasseert of een fee voor de diensten, wat ook nog betaald moet worden van de honderd miljoen euro. Als het een beetje tegenzit, dan houdt Ajax dus 'slechts' zeventig miljoen euro over als Manchester United daadwerkelijk honderd miljoen euro gaat overmaken voor de buitenspeler. Daarbij is het ook nog de vraag of dat gehele bedrag in een keer of in etappes wil betalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX is wel gek als ze hem verkopen en maar 70 miljoen zouden over houden. zonder Anthony loop je vermoedelijk de cl naar een ronder al mis,. dus zou hem alleen verkopen voor 120.miljoen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen